DR-vært vil have det på skoleskemaet

Sofie Østergaard er selverklæret sparegris-anarkist og er nu blandt medstillerne af et borgerforslag om at få privatøkonomi på de unges skoleskema

Dansk, engelsk og privatøkonomi.

Sådan skal skoleskemaet se ud, hvis det står til DR-værten Sofie Østergaard, der er kendt fra underholdningsshowet "Versus" og boligprogrammet "Hammerslag" på DR samt pengeprogrammet "Overskud" på Radio4.

Hun er blandt medstillerne af et nyt borgerforslag om at få privatøkonomi på skoleskemaet i både folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

Har skrevet bøger om det

Håbet er, at sådan et fag vil sikre og give unge de bedste forudsætninger for en sund og robust økonomi.

Sofie Østergaard er selverklæret sparegris-anarkist og har i flere bøger delt sine egne dyrekøbte erfaringer om at have råd til at leve, som man drømmer om.

Hun har tidligere beskrevet, hvordan hun har tænkt alle økonomiske scenarier igennem. Selv hvis ægteskabet med tv-vært og tidligere politibetjent Sebastian Richelsen, som hun har tre børn med, skulle ende i en skilsmisse.

Privat har Sofie Østergaard tænkt alle økonomiske scenarier igennem. Også hvis ægteskabet med tv-vært og tidligere politibetjent Sebastian Richelsen, som hun har tre børn med, skulle ende i en skilsmisse. (Arkivfoto).

Handler om vaner

Økonomisk rygrad håber hun og de øvrige medstillere bliver obligatorisk i skolen, i håbet om at unge trives og træffer velinformerede økonomiske beslutninger.

- Privatøkonomi handler om meget mere end tal og matematik - alle økonomiske valg er baseret på vaner, ønsker, impulser, drømme og følelser, lyder det blandt andet i borgerforslaget.

Kan ikke sendes alene ud

Medstillerne mener, at de unge undervises i at få den nødvendige viden om budgetlægning, opsparing, investeringer, skat, ansvarlig brug af lån, og hvad dårlig økonomi gør ved det mentale helbred.

- Vi kan ikke sende vores næste generationer ud i livet, hvor de er overladt alene med de økonomiske færdigheder eller mangler, som de eventuelt måtte have med sig hjemmefra. Det vil skabe en uligevægt, hvor enkelte er heldigere stillet end andre, lyder det videre.

Et borgerforslag er et forslag, som en borger og mindst tre medstillere, som alle har stemmeret, stiller.

Skal til Folketinget

Hvis 50.000 personer - også stemmeberettigede - støtter forslaget, og det overholder reglerne for borgerforslag, overgår det til Folketinget.

Her vil det blive korrekturlæst og sat ind i en skabelon for beslutningsforslag, som de ser ud i Folketinget. Beslutningsforslaget kan herefter blive behandlet i Folketinget som et almindeligt beslutningsforslag.

SOFIE ØSTERGAARD

Hun var vært på DR Ramasjang og DR Ultra. Sofie har været vært på Sofies univers, som kørte på Ramasjang Radio. Derudover er hun også medvirkende i nogle serier der kører på Ramasjang, blandt andet har hun været vært på Sommer Summarum. Senest har hun været vært på Guld i købstæderne.

Hun danser og underviser i beatjump i Holte. Sofie vandt i 2007 Scenen er din. I 2016 var hun vært på børnenes melodi grandprix MGP 2016 sammen med Joakim Ingversen og i 2017 med Barbara Moleko. Hun har været ansat ved DR til oktober 2018.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS