Verdensstjerne får indrejseforbud i Danmark

Rapperen Lil Pump har ikke haft den bedste tur til Danmark - den bød både på en anholdelse og nu også et indrejseforbud.

Udgivet Opdateret

Den 18-årige rapper Lil Pump, med det borgerlige navn Gazzy Garcia, har fået to års indrejseforbud i Danmark.

Det skriver Ekstra Bladet. Det sker efter, at rapperen kortvarigt blev anholdt i forbindelse med, at han skulle spille en koncert i Danmark.

Københavns Politi bekræfter over for avisen, at rapperen har fået indrejseforbud i Danmark.

– Vi er bandlyst fra Danmark. Jeg er skideligeglad. Jeg tog lige fra Danmark til New York, og nu tager jeg tilbage til Norge, siger rapperen selv i en video på Instagram, skriver Ekstra Bladet.

For tre måneder siden blev rapperen anholdt i Miami, mens han tidligere i 2018 affyrede en pistol ud af døren på sit hjem.

Hvordan kan unge blive fans af problemfyldte rapstjerner?

Det er næppe forkert, hvis man siger, at enkelte har stillet sig uforstående overfor, hvorfor at kunstnere som Lil Pump, der har problemer med loven bliver så populære. Kendte.dk har taget en snak med Hiphop-eksperten Peter Trier Aagaard, der i mange år har været en stor del af den danske hiphop-scene som alt fra rapper, freestyler, konferencier, konkurrencedommer, skribent og foredragsholder.

Og da spørgsmålet faldt på, hvorfor de unge, problemfyldte rappere havde så stor appel hos de unge, der var svaret klart.

– Det er vel tiltrækningen af at balancere på kanten. Mange teenagere prøver jo at se, hvordan både superhelten og superskurken udfolder sig. Tidligere kunne de bedst lide 50 cent-typen, der var den hardcore, gigantiske kriminelle. Men en type som Lil Pump har kærlighedsproblemer. Det er ligesom et emne, som alle andre teenagere kan gå at tumle med. Han spejler, hvad drenge og piger drømmer om og samtidig frygter. Han er jo dem selv. Han er ung, men han er bare skruet op til 10 eller 11 i styrke, siger Peter Trier Aagaard, der også er kendt som PTA.

 

Powered by Labrador CMS