Sådan bliver du venner med de kongelige
Ifølge Danfoss-ejeren Jørgen Mads Clausen kræver det et godt ry eksempelvis igennem sin virksomhed at blive venner med de royale.
Du har sikkert drømt om at være en del af det bedre borgerskab, der får invitationer fra dronning Margrethe til galla, nytårskur eller andet.
Nu har du måske en vej ind, for ifølge Jørgen Mads Clausen kræver det et godt ry at blive venner med de kongelige.
Artiklen fortsætter efter videoen
Det skriver Ekstra Bladet.
Kom fra et stort firma
Jørgen Mads Clausen er ud af en prominent familie. Det var hans far, der stiftede Danfoss, som er en af de mest velkendte virksomheder i Danmark.
Familien omkring Danfoss har en formue på 24 milliarder kroner.
Kendskabet til, hvad Jørgen Mads Clausen kommer af, mener han, har en indflydelse på, at han er vellidt af kongehuset.
– Hvis en person kommer fra et stort firma, man bør kende eller har respekt for, bliver man meget hurtigere respekteret i det netværk, han eller hun har. Det gælder for eksempel, hvis det var kongehuset, siger han i radioprogrammet Magtens Stemmer og fortsætter:
– Hvis jeg eksempelvis kom fra Lillefoss (opdigtet firma, red) i stedet for Danfoss, ville jeg nok ikke blive accepteret uden videre.
Inderkredsen afsløres
Den 71-årige tidligere administrerende direktør hos Danfoss er faktisk så vellidt af kongehuset, at han i 2010 blev kammerherre.
Han forklarer endvidere i programmet, at invitationerne fra Kongehuset er med til at placere ens værd i deres øjne.
En invitation fra kongehuset viser, hvem deres inderkreds består af, fortæller han i radioprogrammet.
Her har du også mulighed for at sammenligne dig med de andre invitere. Det giver et indblik i, hvem man er på niveau med, mener han.
Symbolsk kapital
Jørgen Mads Clausen er da også god til at give tilbage til Kongehuset.
Han har for nylig doneret et millionbeløb til dronningens køkkenhave på Fredensborg Slot, mens han også har købt prins Joachim ud af Schackenborg Slot.
Desuden er han ikke bleg for at låne sit privatfly ud til den royale familie, skulle de få brug for det.
Jørgen Mads Clausen selv betragter da også Kongehuset som værende nationalbanken for den symbolske kapital, og måske er det derfor, han gerne rækker en hjælpende hånd ud.