Margrethe hyldes i sit ferieparadis

Kunstmuseet i sydfranske Cahors markerer genåbning efter fire års renovering med udstilling af den danske dronnings værker

Udgivet Opdateret

Det er ikke kun her hjemme, det bliver markeret, at dronningen i år kan fejre 50 års jubilæum som Danmarks regent.

Også i den sydfranske by Cahors, hvor dronningens vinslot Chateau de Cayx er beliggende, bliver jubilæet eftertrykkeligt fejret.

Marie åbner udstilling

Her genåbner byens kunstmuseum nemlig efter fire års gennemgribende renovering med en udstilling af majestætens værker. 

Selve åbningen bliver med prinsesse Marie i spidsen.

Det skriver La France - det danske magasin om Frankrig, i en pressemeddelelse.

- For os er det et kæmpe held at kunne åbne med en så prestigefyldt udstilling. For vi kender glimrende dronningens kunstneriske talenter, fortæller byens borgmester, Jean-Marc Vayssouze-Faure, til La France.

Danmarks og dronningens fortjeneste

Borgmesteren nævner desuden, at Cahors også vil fejre Danmark med en række andre initiativer i løbet af året. 

Det var tilbage i 1974, dronningen og nu afdøde prins Henrik købte Chateau de Cayx, som siden har været et yndet opholdssted for hele den kongelige familie.
Det var tilbage i 1974, dronningen og nu afdøde prins Henrik købte Chateau de Cayx, som siden har været et yndet opholdssted for hele den kongelige familie.

Han nævner i den forbindelse, at det i høj grad er på grund af Danmark, at verdens største cykelløb, Tour de France, for første gang siden 2007 rammer Cahors.

- Netop det faktum, at dronningen har et slot i området, byens særlige bånd til Danmark og at løbet skydes i gang i København, gjorde tourens direktør, Christian Prudhomme, opsat på at få ruten lagt omkring Cahors, siger han.

Tour de France starter i København den 1. juli og feltet rammer Cahors og kører forbi Chateau de Cayx på 19. etape den 22. juli. 

Powered by Labrador CMS