Kæmpehandel

Sting har solgt alle sine musikrettigheder til Universal. Ifølge Reuters er handlen to milliarder kroner værd

Sangeren og sangskriveren Sting har solgt hele sit bagkatalog til pladeselskabet Universal Music Group. (Arkivfoto)
Sangeren og sangskriveren Sting har solgt hele sit bagkatalog til pladeselskabet Universal Music Group. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Sanger og sangskriver Sting har solgt hele sit bagkatalog af musik til pladeselskabet Universal Music Publishing Group (UMPG).

Det oplyste selskabet torsdag.

Med handlen overdrager den legendariske sangskriver klassikere som "Every Breath You Take", "Roxanne", "Shape of My Heart" og "Englishman in New York" til verdens største pladeselskab.

Og det er langt fra håndører, som Universal kvitterer med.

Mens ingen af parterne har offentliggjort en salgspris, oplyser kilder tæt på sagen, at handlen er 300 millioner dollar værd. Det svarer til knap to milliarder kroner.

Glæder sig

I en udtalelse glæder Sting sig over, at det netop er hos Universal, at hans rettigheder er havnet.

- Det er helt afgørende for mig, at mit livsværk har fået et hjem, hvor det bliver prissat og respekteret. Ikke bare for at have noget at gøre med gamle fans på nye måder, men også for at introducere mine sange for et nyt publikum, musikersegment og generation, siger han i en udtalelse.

- I løbet af min karriere har jeg nydt et langt og succesfuldt samarbejde med UMG (pladeselskabet Universal Music Group, red.) som mit pladeselskab. Så det føltes helt naturligt, at samle det hele under ét tag, nu hvor jeg vender tilbage til studiet klar til endnu et kapitel.

Med i Police

Sting var blandt andet manden, der startede den populære britiske gruppe The Police.

Imellem årene 1978 og 1983 udgav gruppen fem plader, og i årene efter har Sting udgivet mere end et dusin album på egen hånd.

Adskillige af Stings sange har ramt toppen af hitlisterne, og ifølge den amerikanske musikerforening BMI er "Every Breath You Take" den mest spillede sang i radioen nogensinde.

Med salget slutter Sting sig til en række andre store musikere, som også har solgt ud af bagkataloget. De tæller blandt andet Fleetwood Mac-trommeslageren Mick Fleetwood og Bob Dylan.

Powered by Labrador CMS