Hammeren falder nu

Manden bag figuren Onkel Reje har måttet sygemelde sig efter trusler mod hans velbefindende. DR har politianmeldt chikanen, skriver Berlingske

Udgivet Opdateret

Trusler, chikane og hetz har hærget Mads Geertsen, manden bag figuren Onkel Reje, og været så voldsom, at han har måttet sygemelde sig.

Det skriver Berlingske.

Koordineret angreb

Fra tid til anden har den til tider - i nogles øjne - kontroversielle karakter, der synger om ikke at gå i bad og at elske heavyrock, modtaget klager og kritiske kommentarer.

Men i den seneste tid er det eskaleret. Mads Geertsen bliver lige nu udsat for et koordineret angreb, og han er blevet truet på sit velbefindende, siger Morten Skov, der er chef for DR's børne- og ungeafdeling i DR, til Berlingske.

Sagen er blevet anmeldt til politiet.

Grove trusler

- Det består af forvrøvlede og grundløse beskyldninger, men også af grove trusler og chikane. Det vil de fleste blive påvirket af, og det gælder også for Mads, siger Morten Skov til avisen.

Han tilføjer, at DR er i løbende dialog med Mads Geertsen og hjælper ham på alle måder, de kan.

Mads Geertsen har for nuværende ikke ønsket at udtale sig til Berlingske om situationen.

Primært været Onkel Rejse

Mads Geertsen er oprindeligt uddannet fra Designskolen Kolding. I slutningen af 00'erne begyndte han at slå sine folder på DR - blandt andet som satiriker og musiker i "Bonjour og goddaw", "Je m'appelle Mads" og "Flemmings helte".

Det seneste årti har han primært kunnet opleves som Onkel Reje i programmer som "Onkel Reje og børnenes brevkasse" og "Onkel Rejes fede sommerferie".

Her har han flere gange givet børneforældre morgenkaffen galt i halsen og skubbet til samfundsdebatten.

Skaber kritiske samfundsborgere

Og det er helt bevidst, fortalte han i sommer i et interview med Ritzau.

- Det får folk til at vågne. Vores samfund er baseret på frihed og demokrati. Hvis det skal holdes levende, skal det vedligeholdes, sagde Mads Geertsen dengang.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kodes til at være spørgende, udfordrende og undrende, så vi skaber kritiske samfundsborgere. Det er en af grundene til, at Onkel Reje-karakteren er, som han er, lød det fra manden bag Onkel Reje.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kodes til at være spørgende, udfordrende og undrende, så vi skaber kritiske samfundsborgere. Det er en af grundene til, at Onkel Reje-karakteren er, som han er, lød det fra manden bag Onkel Reje, Mads Geertsen, i et Ritzau-interview i sommer. (Arkivfoto).
- Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kodes til at være spørgende, udfordrende og undrende, så vi skaber kritiske samfundsborgere. Det er en af grundene til, at Onkel Reje-karakteren er, som han er, lød det fra manden bag Onkel Reje, Mads Geertsen, i et Ritzau-interview i sommer. (Arkivfoto).

ONKEL REJE

Onkel Reje er en børne tv-serie, fra DR, som er blevet vist siden 13. december 2013. Det er henvendt til de 3-6 årige. Onkel Reje er en politisk ukorrekt karakter, der spilles af Mads Geertsen.

Onkel Reje har matroshat, hængevom og ryger pibe. Han bander, men kun på dansk, og han giver dårlige råd for at provokere. Dette har sammen med hans grovkornede humor ved flere lejligheder ført til kritik af programmet.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS