Fodboldstjerne døde pludseligt: Nu er politimand sigtet for drab

Nu er to betjente sigtet i sagen - den ene er sigtet for drab.

Dalian Atkinson blev kun 48 år gammel. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En politibetjent er blevet sigtet for mordet på den tidligere Premier League-stjerne Dalian Atkinson, der blandt andet er kendt for at have scoret årets mål i 1992-1993-sæsonen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Dalian Atkinson spillede for Aston Villa og Manchester City gennem karrieren, men han døde som blot 48-årig efter et sammenstød med politiet ude foran faderens hjem i Telford, Shropshire.

Sagen kulegravet

To betjente, begge konstabler, er sigtet i sagen. En er blevet sigtet for mord, mens en anden er blevet sigtet for legemsbeskadigelse.

Episoden er blevet undersøgt, da betjentene brugte en taser-pistol, da de ville tilbageholde Atkinson. Det skriver The Guardian.

Dalian Atkinson døde på Princess Royal Hospital i Telford den 15. august 2016 som følge af episoden.

– Efterforskningen har samlet beviser, der indikerer, at politiets kontant med Hr. Atkinson involverede en taser, samt flere magtanvendelser, siger The Independent Office for Police Conduct, der er en uafhængig instans, som undersøger politiet.

Episoden betyder nu, at de to betjente skal i retten i Birmingham torsdag.

For familien til Dalian Atkinson er det en lettelse at få de to politifolk foran en dommer, men det ærgrer familien, at det har taget tre år at komme frem til, forklarer Kate Maynard, der er talsperson for familien.

Til The Guardian fremgår det, at politiet ikke ønsker at kommentere nærmere på sagen, da retten skal gå sin gang.

Powered by Labrador CMS