Derfor er Indien meget vred på Rihanna

Sangstjernen har på Twitter opfordret til en debat

Udgivet Opdateret

Den barbadiskfødte sangerinde Rihanna har fået Indien på nakken for på Twitter at spørge ind til en gigantisk protest, der finder sted i udkanten af Indiens hovedstad. Det skriver BBC.

BBC skriver, at titusindvis af indiske bønder de seneste måneder har demonstreret i udkanten af byen Delhi imod en ny lov.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Formålet med loven er angiveligt at give bønderne mere frihed og handlekraft, men bønderne selv er så skeptiske ved loven, at de har demonstreret mod den.

Det talte folk om

Protesterne har nu nået et punkt, hvor folk dør og kommer til skade, og den 3. februar skrev CNN, at myndighederne i Indien lukkede for internettet omkring Delhi, hvilket fik Rihanna til at dele CNNs artikel på Twitter.

“Hvorfor snakker vi ikke om det her?!,” lød det retorisk fra Rihanna i tweetet, der i skrivende stund har høstet mere end 800.000 likes og mere end 440.000 kommentarer.

Tweetet afstedkom altså både opmærksomhed og snak, og ifølge BBC også et modsvar fra den indiske regering. Amit Shah, indenrigsminister for Indien, skrev på Twitter, at Indien står sammen mod propaganda, og BBC skriver, at både Bollywood- og cricket-stjerner efterfølgende har stillet sig på Indiens side, sammen mod Rihanna.

Greta på banen

Affæren stoppede dog ikke der, for den svenske miljøforkæmper Greta Thunberg har også blandet sig i sagen. Hun delte et link til en hjemmeside, hvor man kunne registrere sig som modstander af de nye love, og BBC skriver, at politiet i Delhi efterfølgende gjorde det klart, at de nu undersøger, om der kører en international kampagne, der har til formål at ødelægge Indiens ry og omdømme.

Protesterne fortsætter

Mens Rihanna, og Greta Thunberg, bliver skældt hæder og ære fra af repræsentanter for Indien, fortsætter protesterne.

BBC skriver, at bønderne vil blokere motorveje, og at der bliver opsat pigtråd og bygget mure op omkring Delhi. Hvilket myndighederne efterfølgende prøver at fjerne igen.

Efter at Rihanna har ytret sig om protesterne i Indien, og efter at Indien svarede igen, har USA officielt blandet sig i affæren via en talsperson for USA, der ifølge BBC siger, at adgang til information, og hermed internettet, er en hjørnesten i et demokratisk samfund.

Den indiske regering har, ifølge BBC, sagt, at man fratager folks adgang til internettet for at undgå voldshandlinger.

Powered by Labrador CMS