Arbejdede på Ringenes Herre: Nu er han morder

Et åbent vindue var alt, der skulle til.

Engang vrimlede det med skuespillere og produktionsfolk her. Nu er det blot et minde om dengang. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Bjergtagende landskaber, imponerende orkere og flotte kampscener.

Det er nok sådan, at du husker Ringenes Herre-filmene, der i årevis betog biografgængere verden over. Elijah Wood, Viggo Mortensen og Orlando Bloom var blandt det stjernespækkede cast, der gjorde filmene til nogle af de mest sete i nyere tid, men en stor del af de mennesker, der arbejdede på settet er mindre kendte.

Sergey Koudryavtsey var en af de mænd, der arbejdede i Ringenes Herre-universet. Han arbejdede som en del af holdet, der stod for de visuelle effekter i de storslåede film, men manden, der er halvt russer og halv newzealænder kaster nu en sort skygge ned over det ellers så smukke univers.

Den 48-årige visual effects-tekniker er nemlig blevet fængslet i 26 år.

Brutale drab

Den 48-årige mand blev fredag dømt til 26 år bag tremmer, da han erklærede sig skyldig i et makabert dobbeltdrab. Manden havde selv valgt at repræsentere sig selv i retten.

Sergey Koudryavtsey havde selv ringet til politiet tre dage efter, at han havde begået et dobbeltdrab, fordi han ville overgive sig selv. Da betjentene mødte op så de Tatiana Koudryavtsey og Vladimir Koudryavtsey dræbt. Kvinden lå i badet fuld påklædt, mens manden lå død i soveværelset. Det var parrets søn Sergey, der havde slået sine to forældre ihjel.

Og grunden til de to drab var ganske simpel – forældrene havde ikke kunnet forlis sig med, at Sergeys hund Enzo var lige med mennesker. Sergey havde endda gået så vidt, at han sagde, at han elskede sin hun højere end sin hustru.

Da Sergey Koudryavtsey boede i New Zealand havde han to hunde, Boris og Nikita. Da Boris døde fik han hunden Enzo, men da Nikita så døde, der gik det helt galt for den 48-årige, der blev bange for at leve og bebrejdede sin kone for dyrenes død.

Den tidligere Ringenes Herre-medarbejder blev i retten beskrevet som ‘exceptionel klog’, men med begrænsede sociale evner. Da hans ægteskab kollapsede flyttede Sergey hjem til sine forældre igen – og det var altså her, at han blev så rasende, at han slog begge sine forældre ihjel.

Hos forældrene havde de åbnet et vindue, men det havde frustreret Sergey, kom det frem i retten. Hans hund havde nemlig en tandinfektion, og det bekymrede ham om hunden ville blive mere syg.

Dagen før drabene havde Tatiana forklaret til enven, at hun var bange for at komme hjem, fordi sønnen var blevet besat og overbeskyttende overfor hunden til et punkt, hvor hun altså end ikke måtte åbne vinduer i sit eget hjem.

– Jeg er bange for at komme hjem. Jeg er bange for, hvad han kan gøre, skulle Tatiana angiveligt have sagt ifølge et vidneudsagn.

Drømt om at dræbe forældrene

I retten stod det klart, at Sergey Koudryavtsey havde øvet sig i martial arts, altså kampsport, med knive i 17 år. Men her stoppede legen altså ikke for den tidligere tekniker på Ringenes Herre-filmene.

Det kom nemlig frem, at han i op til fire måneder havde fantaseret om at dræbe sine forældre.

Sergey forklarede i retten, hvordan han havde taget en jagtkniv og stukket sin mor i nakke gentagende gange, inden han havde stukket sin far to gange.

 

Powered by Labrador CMS