Bastarden ligger i top

Den 16. marts bliver Bodilprisen uddelt. Og her løber Bastarden med seks af nomineringerne

Udgivet Opdateret

Bedste Danske Film, Bedste Mandlige Hovedrolle, Bedste Manuskript.

Det er blandt de seks bodilnomineringer, der fredag gĂĄr til den danske film "Bastarden", som er instrueret af Nikolaj Arcel.

Det oplyser Bodilprisen i en pressemeddelelse.

I "Bastarden" spiller Mads Mikkelsen hovedrollen som den fattige soldat Ludvig Kahlen, der ønsker at følge kongens kald om at opdyrke den jyske hede.

Andre film også populære

Amanda Collin, der også er med i filmen, er nomineret til Bedste Kvindelige Birolle, Simon Bennebjerg er nomineret til Bedste Mandlige Birolle, mens Rasmus Videbæk er nomineret til Bedste Fotograf.

Men det er ikke kun "Bastarden" der er populær hos Bodilkomitéen.

Skuespiller Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i "Bastarden", der har fĂĄet seks Bodilnomineringer. Filmen er blandt andet nomineret til Bedste Mandlige Hovedrolle. (Arkivfoto).

For ogsĂĄ den danske film "Den store stilhed", der er instrueret af Katrine Brocks, har fĂĄet seks nomineringer. Blandt andet for Bedste Danske Film, Bedste Kvindelige Hovedrolle og Bedste Mandlige Birolle.

Lever i katolsk kloster

Filmen handler om den 29-årige Alma, som lever et stille liv i et moderne katolsk kloster og skal til at aflægge sine evige løfter som nonne, da hendes storebror Erik opsøger hende.

Desuden har filmene "Toves værelse", "Viften" og "Ustyrlig" fået flere normeringer.

I kategorien Bedste Danske Film ses en overvægt af kvindelige instruktører, da tre ud af fem af de nominerede er instrueret af kvinder.

"Barbenheimer"

Og i kategorien Bedste Engelsksprogede Film er bĂĄde komediefilmen "Barbie" og det historiske drama "Oppenheimer" nomineret, som tilsammen solgte over en million biografbilletter i de danske biografer i 2023.

MADS MIKKELSEN

Mads Dittmann Mikkelsen R. er en dansk skuespiller. Efter endt uddannelse fra Aarhus Teaterskole i 1996 fik han sit nationale gennembrud med filmen Pusher, og han har siden medvirket i flere danske tv- og filmproduktioner såsom Blinkende lygter, Rejseholdet, En kongelig affære, Jagten, Druk og Retfærdighedens ryttere.

Kilde: Wikipedia

Bodilprisen er Danmarks ældste filmpris og er siden 1948 blevet uddelt af Bodilkomitéen fra foreningen Danske Filmkritikere.

Første gang

Den 16. marts 2024 vil Bodilprisen blive overrakt til vinderne pĂĄ Folketeatret i København. 

Og det er første gang, at de nominerede i kategorierne "Bedste Manuskript" og "Bedste fotograf" er blevet offentliggjort.

Til Bodilprisen uddeles ogsĂĄ priser i kategorierne "Æres-Bodil", "Sær-Bodil" og "Henning Bahs Prisen". 

Her offentliggøres vinderne først til prisoverrækkelsen.

Powered by Labrador CMS