Vild med Dar Salim

Jake Gyllenhaal og danske Dar Salim spiller side om side i Guy Ritchies kommende krigsfilm, "The Covenant"

Udgivet Opdateret

Til foråret kan man se den danske skuespiller Dar Salim spille over for den amerikanske verdensstjerne Jake Gyllenhaal i krigsfilmen "The Covenant".

Forud for premieren har Jake Gyllenhaal delt traileren til filmen på sin Instagram-profil. 

Med opslaget følger også rosende ord til den danske skuespiller, der blandt andet har haft hovedrollen i filmen "Underverden".

- Beæret over at være i hr. Ritchies ekstraordinære film side om side med den utrolige Dar Salim. Jeg kan ikke vente til, I skal se den, skriver han på Instagram.

Risikerer sit liv

I "The Covenant", der er instrueret af den engelske Guy Ritchie, spiller Jake Gyllenhaal den amerikanske soldat John, der er udstationeret i Afghanistan. 

Dar Salim spiller tolken Ahmed, der risikerer sit eget liv for at redde den amerikanske soldat.

"The Covenant" får premiere i USA den 21. april 2023, men den danske premieredato er endnu ikke offentliggjort.

Det er ikke første gang, Dar Salim viser sine skuespilevner i internationale projekter.

Taliban

* Taliban er opstået i afghanske flygtningelejre i Pakistan. Militsen rykkede ind på den politiske scene, efter at muslimske oprørere i 1992 overtog magten i Afghanistan, da den Moskva-støttede regering kollapsede.

* I 1996 overtog Taliban kontrollen med Kabul og udråbte sig som lovmæssige regering i Afghanistan, efter at 50.000 mennesker var omkommet i blodige interne stridigheder.

* Frem til den amerikanskledede invasion i 2001 kontrollerede bevægelsen store dele af landet, hvor koranens ord blev benyttet nidkært til religiøs undertrykkelse af folk, særligt piger og kvinder for hvem skolegang blev obstrueret.

Kilde: Ritzau

Han har tidligere været på rollelisten i blandt andet HBO-succesen "Game of Thrones" og Ridley Scotts "Exodus: Gods and Kings".

Verdensstjernen Jake Gyllenhaal kalder på Instagram Dar Salim for 'utrolig'. (Arkivfoto).
Verdensstjernen Jake Gyllenhaal kalder på Instagram Dar Salim for "utrolig". (Arkivfoto).
Dar Salim spiller i ny krigsfilm tolken Ahmed, der risikerer sit eget liv for at redde en amerikansk soldat. (Arkivfoto).
Dar Salim spiller i ny krigsfilm tolken Ahmed, der risikerer sit eget liv for at redde en amerikansk soldat. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS