Svindlerjagt: Biljagt og fisketure får iværksætter i tale

Der må både biljagter og fisketure til for at serieiværksætteren i tale.

Udgivet Opdateret

En serieiværksætter – og restauratør er kommet i Kanal 5’s søgelys.

Det sker efter både ansatte og leverandører ikke har fået penge, der ikke sidder løst, når ubetalte regning og lønninger skal betales.

Men han lever et ekstravagant og luksuriøst liv med stor strandvejsvilla og dyre biler, skriver Kanal 5 i programteksten.

I programmet “Svindlerjagt” kommer Sverre Quist på sporet af manden. Sporet fører til Kolding, hvor det viser sig at der skal både biljagter og fisketure til, for at få manden konfronteret med de mange anklager.

Ansat snydt for 60.000 kroner

25-årige Janni Skov, der i 2016 boede i Kolding, men nu bor i Bække,  er én blandt flere ansatte, der fortæller, de ikke har fået løn fra iværksætteren.

Hun arbejdede for i Kolding:

– Jeg blev ansat i juli og fik min første løn i september. Det var dog ikke den aftalte løn, jeg fik udbetalt. Faktisk var det kun i november lønnen passede, fortæller Janni Skov til kendte.dk.

Arbejdede 60 timer om ugen

Hun arbejde en del:

– Jeg arbejde i gennemsnit 60 timer om ugen, siger Janni Skov.

I starten var der aftalt en timeløn. Men da hun havde mange timer, mente han ikke, at han havde til det. Så i stedet blev der aftalt en månedsløn på 22.000 kroner for en arbejdsuge på 40 timer. Hvis der blev arbejdet mere end de 40 timer, skulle der udbetales overarbejdspenge.

Trak 14.000 kroner i “egenbetaling”

Men pengene sad ikke løst på iværksætteren og han valgte i den løn, der blev udbetalt i december, at trække 14.000 kroner:

– Der stod at det var egenbetaling, forklarer Janni Skov.

Janni Skov forlod sit job efter der hverken blev udbetalt løn, overarbejdsbetaling eller feriepenge.

– Han skylder mig i dag 60.000 kroner. Penge jeg ikke kan få, fordi han solgte de to virksomheder videre, fortæller Janni Skov til kendte.dk.

kendte.dk har været i kontakt med iværksætteren, der ikke har ønsket at kommentere anklagerne.

Svindlerjagt har premiere den 22. marts klokken 21 på Kanal 5.

Powered by Labrador CMS