Stor indvielse: Dronningen på Rigshospitalet

Dronning Margrethe var blandt de prominente gæster, der tirsdag deltog i indvielsen af Rigshospitalets nye fløj.

Udgivet Opdateret

Rigshospitalets nye fløj, Nordfløjen, blev tirsdag indviet med en helt særlig kvinde i front.

Dronning Margrethe overværede nemlig indvielsen af sygehusets udvidelsen, fremgår det af Kongehuset.

Artiklen fortsætter efter videoen

Nordfløjen er med sine omtrent 54.000 kvadratmeter en moderne udvidelse af det store hospital.

Seje kvinder

På trods af at vi nu kun er halvvejs igennem den første måned af det nye år, så har dronning Margrethe allerede arbejdet hårdt. Foruden de utallige nytårskure, så har dronningen også allerede taget fat på fejringen af Genforeningen.

Tirsdag stod det dog i indvielsens tegn for majestæten. Hun var mødt op for at indvie en ny fløj på Rigshospitalet. Foruden en rundvisning kunne dronningen også nyde de fire kunstværker, som pryder afdelingen.

Udover dronningen var også en anden sej kvinde til stede ved indvielsen. Sangerinden Lis Sørensen gav nemlig et nummer for de mange fremmødte, der var med til at fejre åbningen af den nye afdeling.

Landets Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke var blandt talerne ved indvielsen, hvor også regionsformanden for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen holdt tale.

Første skridt mod rummeligt hospital

Nordfløjen er ifølge Rigshospitalet det første store skridt på vejen mod et mere tidssvarende og rummeligt hospital.

Den nye fløj er bygget i en zig-zag-formation, som skal gøre det muligt for personalet at bevæge sig hurtigere gennem fløjen uden at genere patienter. Desuden er rummene fleksible, hvilket betyder, at de nemt kan ændres, hvis der er brug for et ambulant rum frem for en sengestue eller omvendt.

Udvidelsen omfatter 209 sengestuer, hvor 196 er enestuer og 20 er intensivstuer, 33 operationsstuer, ti opvågningspladser, et intensivafsnit, ambulatorier samt gode rammer til forskning.

Den nye fløj tages i brug i marts 2020.

Powered by Labrador CMS