Skelsættende besked fra Prins William

Falklandsøerne nu officielt ryddet for landminer.

Udgivet Opdateret

I en båndet optagelse kunne prins William officielt erklære, at Falklandsøerne nu er helt fri for landminer i kølvandet på krigen i 1982. Den sidste strand er nu ryddet. Det skriver The Mirror.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Argentinsk militær plastrede det britiske territorium til med landminer på strande overalt på øerne i løbet af konflikten mellem Storbritannien og netop Argentina.

Op mod 13.000 landminer blev plantet her.

Det blev efterfølgende en af prinsesse Dianas mærkesager at få ryddet op i landmine-territorier – og genoprette sikkerheden for beboerne i de områder. Det sås tydeligt på et ikonisk foto at prinsessen i Angola.

Den taktstok har sønnen William samlet op, og han kunne således for nylig fortælle indbyggerne, at den sidste minebelagte strand er ryddet for miner – endda tre år før tid.

I næsten 40 år har strande på Falklandsøerne været utilgængelige for indbyggerne, men nu er det sidste afspærringsbånd klippet ned.

– Landminer er ondskab og ubegribelige våben, der ødelægger liv. For så mange af jer, især i Stanley, har afspærringsbåndet været en bekymrende og ødelæggende virkelighed, sagde Prins William.

Arbejdet med at fjerne landminer på øerne gik i gang i 2009.

Powered by Labrador CMS