Pludselig var han en verdensstjerne

Elijah Wood var anerkendt barnestjerne, men i dag huskes han nok særligt som hobbitten Frodo Baggins i filmtrilogien "Ringenes Herre". 28. januar fylder han 40.

Skuespilleren Elijah Wood fik sit gennembrud som barn, men er allermest kendt fra rollen som Frodo Baggins i den succesfulde filmatisering af trilogien “Ringenes Herre”. Arkivfoto: Jim Urquhart/Reuters
Udgivet Opdateret

Med sine 168 centimeter var hans højde perfekt til rollen som hobbitten Frodo Baggins i filmatiseringen af trilogien “Ringenes Herre”.

Det var en af grundene til, at den amerikanske skuespiller Elijah Wood blev castet til rollen i en af de dyreste filmindspilninger nogensinde med et budget på 270 millioner dollar svarende til omkring 1,7 milliarder kroner.

Torsdag den 28. januar fylder han 40 år.

Artiklen fortsætter under videoen

“Ringenes Herre” har været det største og mest indtjenende projekt, Wood har deltaget i, og han blev da også mættet af store projektet, har han senere fortalt til The Guardian.

– Min umiddelbare følelse, efter den første “Ringenes Herre”-film kom ud, var, at jeg ikke kunne forestille mig at være med i noget så stort igen.

– Så det første, jeg arbejdede med efter, var en film, som næsten ingen så, fordi den var virkelig lille, lød det i 2011 fra Wood.

Alle tre “Ringenes Herre”-film blev som et stort sats indspillet i ét stræk og havde premiere fra 2001-2003.

Anerkendt som barn

Elijah Wood var allerede en anerkendt skuespiller som barn. Med sine lysende blå øjne og søde fremtoning vidste hans forældre, at han var skabt til at blive en stjerne i Hollywood.

Hans mor tog ham derfor med til et møde med en agent, da han var blot syv år.

Et spirende håb om, at Wood ville blive en stjerne, fik hans familie til at flytte til Los Angeles for at få gang i hans karriere.

Og hurtigt fik han sine første kontrakter. Et af hans første projekter var at medvirke i en musikvideo med sangeren Paula Abdul.

Herefter tog karrieren fart. Han høstede stor anerkendelse for sin rolle som søn til hovedrollen i filmen “Avalon” fra 1990.

Eftertragtet

Præstationen gjorde ham eftertragtet, og i løbet af 1990’erne medvirkede han i flere film, før han blev castet til “Ringenes Herre”, da han var omkring 18 år.

Han har haft roller i film som “Back to the Future Part II” og “Paradise”. Wood spillede også en af hovedrollerne i genindspilningen af børne-adventurefilmen “Flipper” i 1996.

I modsætning til mange andre store børnestjerne har Elijah Wood rent faktisk også haft en succesrig karriere som voksen.

I de seneste år har han dog mest tonet frem på den lille skærm i forskellige serier og shows. Han har desuden lagt stemme til flere tegnefilm og videospil.

Barn med dansker

Privat danner Elijah Wood par med den danske producer Mette-Marie Kongsved. Sammen har de et barn.

De mødte efter sigende hinanden, da de arbejdede sammen på Netflix-filmen “I Don’t Feel at Home in this World Anymore” fra 2017.

Powered by Labrador CMS