Lennons morder: -Selvisk handling

Ved en høring for prøveløsladelse undskylder drabsmand sin gerning i 1980 over for Lennons enke, Yoko Ono.

Ved høringen indrømmede 65-årige Chapman, at hans handling dengang var “foragtelig”. (Arkivfoto). – Foto: Ho/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

John Lennons drabsmand, Mark David Chapman, har ved en høring undskyldt sin “foragtelige” forbrydelse. Det skriver det britiske medie Sky News.

Beatles-forsangerens banemand fik ved en høring i New York, USA, 19. august nej til prøveløsladelse.

(Artiklen fortsætter under videoen)

I den forbindelse undskyldte han over for Lennons enke, Yoko Ono, drabet på Lennon. Det viser en aktindsigt, som det britiske nyhedsbureau Press Association har fået.

I december 1980 dræbte den dengang 25-årige Chapman Beatles-stjernen med fire skud på Manhattan i New York for øjnene af Yoko Ono.

Ved høringen indrømmede 65-årige Chapman, at hans gerning dengang var “foragtelig”.

– Jeg vil gerne gentage, at jeg er ked af min forbrydelse. Jeg har ingen undskyldninger. Det var for egen hæder, sagde Chapman ved høringen.

Ifølge Chapman selv burde han have fået dødsstraf for forbrydelsen.

Han understregede, at den eneste årsag til, at han dræbte Lennon, var Beatles-stjernens berømmelse. Drabet skulle give ham opmærksomhed, og det var derfor en “selvisk” handling.

– Det vil jeg gerne understrege. Det var en ekstremt selvisk handling. Jeg er ked af den smerte, jeg har forårsaget hende (Yoko Ono, red.). Jeg tænker på det hele tiden, sagde Chapman.

Powered by Labrador CMS