-Jeg er stadig en bulderbasse

Linda P gør dog sit bedste for at holde arbejde og barn adskilt

Udgivet

I januar for fire år siden blev Linda P mor for første gang til en datter med navnet Nanna.

I mange år var komikeren ellers overbevist om, at hun aldrig skulle have børn. Men efter at datteren kom til verden, har Linda P omfavnet mor-rollen.

- Det er kommet meget bag på mig, hvor meget løvemor jeg er blevet, siger hun og tilføjer:

- Før var jeg virkelig sådan en, der var superirriterende, der sagde: "Jeg bliver aldrig en curlingmor. Børn skal bare lære tingene, og der skal være asfalt, sår og skrammer".

Har bidt mærke i 

At Linda P er blevet mor, er også noget, som hendes komikerkolleger har bidt mærke i.

I sjette afsnit af det nye Prime Video-program "Roasted: Verdens sjoveste ferie" er det Linda P, der sidder i den varme stol og bliver "grillet". Og her bliver datteren også nævnt.

- Linda ser lidt sjov ud i ansigtet. Jeg ved ikke, om det er fordi, at hun er fornærmet, eller fordi hun er kommet i tanke om, at hun har glemt at hente sin datter, siger komiker Mikkel Klint Thorius i programmet.

Men faktisk forholder det sig helt anderledes.

Linda P har opdaget, at hun måske beskytter sin datter lidt for meget en gang imellem.

- Jeg har en veninde fra mødregruppen, der siger: "Tænk, når vi en dag skal hente vores børn fra Kødbyen, fordi de har drukket for meget", siger hun og fortsætter:

Bor hjemme til hun er 40

- Sådan har jeg det slet ikke. Jeg har bare et billede af, at min datter bor hjemme, til hun er 40, og at hun aldrig skal drikke.

Den 39-årige komiker prøver dog at finde en god balance, når det kommer til moderinstinktet.

- Man må heller ikke overbeskytte sine børn, for så står de en dag i X Factor og tror, at de kan synge, og det er jo også synd. Men jeg synes ikke, at det gør noget at beskytte dem lidt, siger Linda P.

Komikeren har været et kendt ansigt i næsten to årtier.

I den tid har hun medvirket i et utal af tv-programmer, film og forestillinger. Derudover har hun fem onemanshows med sig i bagagen og et nyt på vej.

Linda P gør sig derfor også umage for at holde sit arbejde og privatliv med datteren adskilt.

- Jeg prøver virkelig at holde vores hverdag superkedelig. Vi rydder af bordet. Vi går ned med flasker. Det må ikke blive en unormal verden, siger hun.

Hun lægger heller ikke billeder og videoer op på sociale medier af sin datter. Men i ny og næ kan hun godt finde på et dele et øjeblik mellem dem i en story på Instagram.

Prøver at finde en balance

- Jeg synes, at det er synd at dele billeder, der ligger på nettet permanent, hvis hun ikke vil have det, når hun bliver ældre, siger komikeren og fortsætter:

- Men samtidig er jeg jo bare en ganske almindelig, stolt mor, der gerne vil vise mit barn frem. Så jeg prøver at finde en balance.

Linda P har ikke kunnet adskille arbejde og familie fuldstændigt fra hinanden.

Datteren har været med på arbejde et par gange. Og en enkelt gang har hun været med inde på scenen for at sige hej til publikum.

- Hun synes bare, at det er en stor legeplads, hvor man kan løbe rundt. Hun drøner rundt på scenen, før publikum kommer, og så synes hun, at det er sjovt, at man kan lave lyde i mikrofonen, fortæller Linda P.

I dag lever komikeren et liv, der er helt anderledes i forhold til det, hun levede engang.

I årevis skrev sladderblade om en hårdkogt vestegnspige, der var afhængig af alkohol, stoffer og kvinder.

En grund til alt ting

Linda P er også forberedt på, at hendes datter en dag kommer til at sætte spørgsmålstegn ved hendes fortid.

- Når hun en dag kommer og stiller spørgsmål, så vil jeg sige det, der skal siges. Det er min historie, og der er ikke noget, jeg ikke kan stå inde for. Der har været en grund til alting, siger hun og tilføjer:

- Jeg tror faktisk, at det kun er en god bagage i forhold til at skræmme hende fra at gøre noget af det samme.

Linda P's ydre har også ændret sig ret markant siden 00'erne og de spæde 10'ere, hvor hun vandt frem på den danske comedyscene.

Huer og Adidas-trøjer er blevet skiftet ud med kjoler og opsat hår.

- Jeg har haft rigtig mange år, hvor jeg slet ikke favnede min femininitet. Det er jo også tydeligt, når man kigger tilbage i min fortid, siger hun og fortsætter:

- Men jeg har mange forskellige farver, og jeg er stadig en bulderbasse, en stodder og en bitch.

Fylder allermest

Ud over "Roasted: Verdens sjoveste ferie" er Linda P også aktuel med sit nye onemanshow "Slutty Mary".

Showet handler om det, der fylder allermest i hendes liv lige nu. Nemlig at være mor.

- Det kan virkelig noget at være mor og leve et almindeligt liv. Og jeg synes også, at jeg skylder mit kvindelige publikum at favne den side af mig selv, siger hun.

Da hun annoncerede sit nye onemanshow, var der flere mænd, der kom med kommentarer.

- De (mændene, red.) sagde: "Altså handler det kun om at være alenemor?" Og ja det gør det. Nu er der noget til "the ladies". Og det er pissedejligt, at der sidder nogen derude, der også har patter og er trætte, der har brug for at blive set, siger Linda P.

De sidste tre afsnit af "Roasted: Verdens sjoveste ferie" udkommer i dag, og kan ses på streamingtjenesten Prime Video.

Linda P debuterede som standupkomiker i 2004. Seks år senere vandt hun prisen som Årets Komiker i forbindelse med sit onemanshow "Rommen er en tøjte".Powered by Labrador CMS