Hvorfor har de kendte røde næser på? I dag er en ganske særlig dag

I dag er det Spred Glæde Dag - en dag, hvor Danske Hospitalsklovne opfordrer alle til at iklæde sig en rød klovnenæse

Udgivet Opdateret

For forældre og bedsteforældre er syge børn det værst tænkelige. Sorg, smerte og tårer rimer dårligt på børneværelse, gynger og legetøj – og for børn er hospitalet heller ikke den foretrukne legestue.

Men også på hospitalet er der lys midt i alvoren. Sæbebobler, supermuskler og latter følger med Danske Hospitalsklovne, der tager indlagte børn og deres familier i hånden, når der er mest brug for det.

Hvert år indlægges omkring 75.000 børn på hospitalet, men i dag er der kun hospitalsklovne til at nå halvdelen.

Derfor opfordrer flere kendte danskere – se dem alle i galleriet ovenfor artiklen – nu til at støtte Danske Hospitalsklovne på den årlige Spred Glæde Dag i dag. Man viser sin støtte ved at købe klovnenæsen fra Danske Hospitalsklovne og dele et billede med den på sociale medier med #spredglæde og #danskehospitalsklovne.

Blandt de kendte, der opfordrer danskerne til at bakke op, er skuespiller og sangfugl Szhirley.

– Jeg har oplevet vigtigheden af hospitalsklovnenes arbejde mange gange – de gør et fantastisk stykke arbejde. Når klovnene træder ind i lokalet, skaber de et pusterum og et helle fra frygten, og de giver hele familien afløb for sorgen gennem glæde og grin. Hospitalsklovnene kan med deres nærvær føre tankerne væk fra det syge. Det er en gigantisk hjælp, siger Szhirley, der flere gange har oplevet Danske Hospitalsklovne, når hun har optrådt på danske hospitaler, i en pressemeddelelse.

Hvad er de for nogle klovne?

Danske Hospitalsklovne besøger indlagte børn på 22 børneafdelinger, hvor de skaber magiske øjeblikke i mødet med de syge børn og deres søskende, forældre og bedsteforældre. Hos Danske Hospitalsklovne gennemgår alle hospitalsklovne en internationalt anerkendt uddannelse på halvandet år og efteruddannes løbende.

Foreningen har eksisteret siden 2003. De besøger indlagte børn og deres familier på alle landets 22 børneafdelinger. Foreningens arbejde er kun muligt med donationer fra privatpersoner, fonde og sponsorer

Powered by Labrador CMS