- Er på ingen måde mæt

Lars Hjortshøj kan fejre perlejubilæum efter 30 år som komiker, og han napper gerne 30 år til

Udgivet Opdateret

Hvad har comedy og jazzmusik til fælles?

Mere end man faktisk tror, lyder det fra Lars Hjortshøj, der har allieret sig med saxofonisten Benjamin Koppel.

Hvad der begyndte som et kreativt eksperiment med mindre optrædener, har udviklet sig til showet "Jazz & Jokes", som duoen nu drager ud på turné med fra den 13. oktober og frem til foråret 2023.

- Vi har kendt hinanden i en del år og fandt gradvist ud af, at vi havde et slægtsskab mellem jazz og comedy, som handler om improvisation og timing og om at kunne være til stede og gribe momentet, siger Lars Hjortshøj.

Nysgerrige

- Vi havde lysten til at gå nye veje. Der var flere ting, der forenede os, og det var vi nysgerrige på at undersøge, fortsætter Hjortshøj.

Netop nysgerrigheden har altid drevet ham.

Den fungerer som et slags skjold mod mageligheden, som man kan risikere at forfalde til, når man mestrer en disciplin.

- Nu har jeg lavet standup i 30 år. Selvfølgelig er der altid noget på spil - især når man tester nyt materiale - men jeg kender dog mine virkemidler, siger Lars Hjortshøj.

Spændende

- Her er jeg lidt mere på gyngende grund. Der kan jeg ikke bare læne mig tilbage i 30 års rutine, lyder det fra den 55-årige komiker.

Faktisk insisterer han på at krydse den kreative kant.

- Det er spændende at flytte sig. Ellers tror jeg også, jeg ville have kedet mig. Jeg har jo blandet mig i alt muligt hen over årene. Det er vigtigt for mig. Det stimulerer mig, og det har jeg stor glæde af, siger Lars Hjortshøj.

Spænder vidt

- Det er også det eneste, der er afgørende for mig, i forhold til den eksponering jeg har oplevet, at det kan være med til at sætte gang i det næste projekt, siger Hjortshøj.

Bladrer man gennem hans cv, er det langt og mangefacetteret.

Selv om Lars Hjortshøj er mest kendt fra standup, tv og satire, har han også flere dramatiske roller bag sig. Han har medvirket i Susanne Bier-filmen "Brødre", DR-dramaet "Krøniken" og i TV 2 Charlie-krimien "Sommerdahl".

Men først og fremmest kalder han sig komiker, og i år kan han fejre perlejubilæum efter 30 år på scenen.

- Det er et kick

- Jeg er ikke på nogen måde mæt. Jeg har stadig den nærmest fuldstændig samme barnlige begejstring ved at optræde, som jeg havde, da jeg startede. 

- Det er et kick, man bliver afhængig af, siger han og tilføjer:

- Jeg har faktisk tit undret mig over, at det ikke er aftaget over årene - der er en ensomhed i at turnere rundt og bo alene på et hotel. Men det bliver langt overskygget af at komme ud at optræde. Og selve faget bliver jeg ved med at finde sider af, som jeg ikke har undersøgt endnu.

Det er det, jeg kan

Det gælder blandt andet "Jazz & Jokes".

LARS HJORTSHØJ KAKOBSEN

Lars Hjortshøj Jakobsen (født 3. juni 1967 i Hinnerup) er en dansk stand-up komiker, skuespiller, tv- og radiovært. 

Hans karriere startede i 1992, hvor han fik sin debut som komiker og har siden optrådt på tv i bl.a. Safari (1996), Casper & Mandrilaftalen (1999), Langt fra Las Vegas (2001-03), Klovn (2005-09) og Live fra Bremen (2009-12). 

Han spillede julemanden i TV 2's julekalendere Ludvig & Julemanden (2011) og Tvillingerne og Julemanden (2013) og har desuden haft roller i film som bl.a. Manden bag døren (2003), Oh Happy Day (2004), Klovn - The Movie (2010), Klovn Forever (2015), Dan-Dream (2017) og Klovn The Final (2020).

Hjortshøj har desuden været vært ved prisoverrækkelser, radiovært, bl.a. på Radio100 FM (2003-06), og tv-vært, bl.a. i underholdningsprogrammet Rundt på gulvet (2013-14).

Kilde: Wikipedia

- Jeg fandt ud af under coronaen, at jeg ikke er så god til så meget andet. Det kan godt være, jeg har lavet det og det og det. Men jeg behersker ikke så forfærdeligt meget andet. Jeg kan skrive, og jeg kan optræde, siger Lars Hjortshøj og fortsætter:

- Jeg har en masse unge, dygtige kolleger, der puster mig i nakken og gør, at jeg skal være skarp. Jeg prøver hele tiden at forfine mit håndværk, og over årene har jeg hele tiden forsøgt at udfordre mig selv for ikke at stagnere. Men grundopgaven har altid været den samme: Der er et publikum, der skal betjenes.

- Jeg har stadig den nærmest fuldstændig samme barnlige begejstring ved at optræde, som jeg havde, da jeg startede, siger Lars Hjortshøj.
- Jeg har stadig den nærmest fuldstændig samme barnlige begejstring ved at optræde, som jeg havde, da jeg startede, siger Lars Hjortshøj.
Powered by Labrador CMS