Det hollandske kongepar undskylder

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima indrømmer blankt, de har kvajet sig.

Hollandske kong Willem-Alexander og dronning Maxima erkender nu overfor befolkningen, at de aldrig skulle være rejst på ferie til Grækenland. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen/
Hollandske kong Willem-Alexander og dronning Maxima erkender nu overfor befolkningen, at de aldrig skulle være rejst på ferie til Grækenland. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen/
Udgivet Opdateret

Det Hollandske kongepar har været under voldsom kritik efter de fredag den 16. oktober satte sig ombord på et fly sammen med børnene og fløj afsted på ferie til solrige Grækenland.

Det skete nemlig i kølvandet af, at landets premiereminister Mark Rutte på grund af corona-udviklingen havde opfordret befolkningen til at undgå alt unødig rejseaktivitet og i øvrigt varslet en delvis nedlukning af nationen.

Artiklen fortsætter under videoen

Kongen og dronningen valgte da også efter blot en enkelt dag i varmen at returnere til Holland sammen med deres yngste datter, prinsesse Ariane. De to ældste døtre, kronprinsesse Catharina-Amalia og prinsesse Alexia, måtte ifølge Hello Magazine til gengæld blive i det græske på grund af pladsproblemer på flyet. Men også de er nu kommet hjem.

Nu har kong Willem-Alexander og dronning Maxima så givet en uforbeholden undskyldning til deres folk.

Det er sket i en videotale optaget på det royale palads i Haag.

“Det gør ondt at have misbrugt Deres tillid til os,” indleder kongen i videoen og fortsætter:

“Selvom rejsen var i overensstemmelse med reglerne, var det meget uklogt ikke at tage højde for de nye begrænsninger for vores samfund. Beslutningen om at vende tilbage blev taget i erkendelse af, at vi slet ikke skulle være taget afsted.”

Talen kommer i forlængelse af, at de kongelige fredag aften, efter ankomsten til Grækenland, udsendte en erklæring, hvor de gjorde opmærksom på, at de ville droppe ferien efter at være blevet gjort opmærksom på folks reaktioner.

“Vi vil opgive vores ferie. Vi har set folks reaktioner i medierne. De er intense og har påvirket os,” udtalte de.

Ifølge Hello Magazine er det korrekt, at de kongelige ikke forbrudt sig mod nogen regler. Den region i Grækenland hvor familiens sommerbolig er beliggende, er ‘gult område’, i rejsevejledningen fra det hollandske udenrigsministerium.

Det betyder, at folk godt kan rejse dertil, men at det er forbundet med risiko.

Powered by Labrador CMS