Dansk stjernespillers chef dræbt i voldsom ulykke

Kasper Schmeichels chef er død.

Her ses helikopteren efter styrtet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Kasper Schmeichel er “fuldstændig ødelagt og knust”, efter det er blevet bekræftet, at ejeren af den engelske fodboldklub Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabh, er blandt de omkomne fra et helikopterstyrt lørdag aften.

Det skriver Kasper Schmeichel i et åbent brev til klubejeren, der er offentliggjort på Twitter.

– Aldrig har jeg mødt en mand som dig. Så hårdtarbejdende, så dedikeret, så passioneret, så venlig og generøs, skriver den danske landsholdsmålmand.

Helikopteren styrtede ned lørdag aften ved en parkeringsplads uden for Leicester Citys stadion kort efter premier league-opgøret mod West Ham, der endte 1-1. Ingen af de fem om bord overlevede, skriver klubben i en meddelelse, der er sendt ud søndag aften.

– Det er med vores dybeste sorg og et fælles knust hjerte, at vi bekræfter, at vores formand, Vichai Srivaddhanaprabha, var blandt dem, som på tragisk vis mistede livet lørdag aften, da en helikopter med ham og fire andre forulykkede udenfor King Power Stadium. Ingen af de fem om bord overlevede, skriver klubben i meddelelsen, der er sendt ud søndag aften.

“Du ændrede fodbold”

60-årige Vichai Srivaddhanaprabha købte fodboldklubben i 2010. Året efter kom Kasper Schmeichel til Leicester City. Danskeren har dermed stort set været med fra begyndelsen af klubbens genopbygning under den thailandske ejer, som kulminerede med det overraskende Premier League-mesterskab i 2016.

– Du ændrede fodbold. For altid! Du gav alle troen på, at alt var muligt (…) Du inspirerede mig, og jeg troede på dig. Du fik mig til at føle, at alt var muligt. Du fik mine drømme til at gå i opfyldelse (…) Og det knuser mit hjerte at vide, at jeg aldrig skal møde dig i omklædningsrummet igen, skriver Kasper Schmeichel.

Flere engelske medier, herunder Sky Sports og The Guardian, har skrevet, at Kasper Schmeichel var blandt de første ude fra stadion, da ulykken var sket. Her kunne han ifølge medierne ses med tårer i øjnene ved synet af den brændende helikopter. Også Jamie Vardy, angriber i Leicester City, hylder klubbens ejer.

– For mig er du en legende. En fantastisk mand, der havde det største hjerte. Du var klubbens sjæl. Tak for alt, du har gjort for mig, for min familie og for klubben. Jeg vil virkelig savne dig, skriver Vardy på Instagram.

Bekræftet af politiet

Selv om ejerens død først blev bekræftet søndag aften, så har flere fans af klubben frygtet det. Gennem søndagen har mange fans således lagt vejen forbi klubben, lagt blomster, trøjer og flag til ære for ejeren.

Det lokale politi i Leicester har ifølge nyhedsbureauet AP offentliggjort navnene på samtlige omkomne i styrtet.

Ifølge politiet var to af de omkomne ansat af ejeren – Nursara Suknamai og Kaveporn Punpare.

Desuden blev piloten Eric Swaffer og passager Izabela Roza Lechowicz dræbt i ulykken. Piloten hyldes i flere medier som helt, fordi han tvang helikopteren, der allerede var ramt af problemer, i retning bort fra fans i området.

Powered by Labrador CMS