Dansk bestsellerbrag filmatiseres med stjernespækket kvartet

Den danske bestsellerroman "Undtagelsen" bliver til en spillefilm med Sidse Babett Knudsen på rollelisten.

Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen og Sidse Babett Knudsen skal alle medvirke i filmatiseringen af Christian Jungersens gennembrudsroman, “Undtagelsen”. Foto: Steen Evald/Free
Udgivet Opdateret

Det er et hold bestående af nogle af Danmarks allerstørste kvindelige skuespillere, der samler sig i slutningen af august for at påbegynde optagelserne til filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller “Undtagelsen”.

Filmatiseringen af den danske roman bliver nemlig med Danica Curcic, Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin og Lene Maria Christensen øverst på rollelisten.

Det skriver Fridthjof Film i en pressemeddelelse.

Det er 14 år siden, at forfatter Christian Jungersen udgav romanen, som blev hans folkelige gennembrud.

Bogen er blevet udgivet i 20 lande og fik fine roser med på vejen af The New York Times.

I spidsen for filmatiseringen af dramaet står instruktør Jesper W. Nielsen og manuskriptforfatter Christian Torpe, som har bearbejdet bogen til et filmmanuskript.

Jungersen: Jeg er meget imponeret

Den De Gyldne Laurbær-belønnede forfatter glæder sig over, at hans roman nu får nyt liv på det store lærred.

– Jeg tror meget på Jesper W. Nielsen og Christian Torpes vision for filmen. De har en stærk fornemmelse for fortællingen og karaktererne, og jeg er meget imponeret af manuskriptet.

– Det er rart at give slip på sin “baby”, når det er så kyndige og talentfulde filmfolk, der skal tage sig af den. Det er derfor med store forventninger, at jeg ser frem til at sætte mig i mørket og se den færdige film, siger han i pressemeddelelsen.

Filmens handling udspiller sig om karaktererne Iben og Malene, spillet af henholdsvis Danica Curcic og Amanda Collin, der begge arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab.

Da de begge en dag modtager dødstrusler, falder mistanken straks på en serbisk krigsforbryder, men noget stikker under.

– “Undtagelsen” er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død, lyder det i pressemeddelelsen.

Skuespiller: En god thriller

Hos filmens fire hovedrolleindehavere er der stor glæde over at være en del af projektet.

– Jeg ser utrolig meget op til disse skuespillerinder, og det har længe været en drøm at spille sammen med dem hver især, fortæller Danica Curcic, der har medvirket i filmene “Darling” og “Stille hjerte”.

Samme begejstring finder man hos Sidse Babett Knudsen, der med det samme var klar på filmatiseringen og dermed vender tilbage til dansk film efter internationale roller i “Inferno” og “Westworld”.

– Jeg læste bogen på én dag, da jeg hørte om projektet. Den er jo virkelig en pageturner, en god thriller med nogle virkelig spændende karakterer.

– Det er både oplagt og udfordrende at skulle lave bogen til film, men for os skuespillere er det jo et fantastisk oplæg at kende karakterernes tanker så godt, forklarer hun.

I filmversionen skal hun spille rollen som Anne-Lise.

Tirsdag blev det offentliggjort, at Sidse Babett Knudsen også skal medvirke i det danske mafiadrama “Kød og blod”, der får premiere næste år.

Lene Maria Christensen, der skal spille rollen som Camilla, er kendt fra produktioner som “Arvingerne” og “Den bedste mand”, mens Amanda Collin høstede stor ros for sin rolle i filmen “En frygtelig kvinde”.

Filmen “Undtagelsen” ventes at få premiere i efteråret 2019.

Powered by Labrador CMS