Nu må Grev Nikolai

For fem år siden måtte grev Nikolai beklage at have reklameret for en bil. Nu kan reklamere via sin Instagram-profil

Udgivet Opdateret

Siden 1. januar har grev Nikolai og hans tre søskende måtte undvære deres prinsesse- og prinsetitler.

Nu er den ældste i søskendeflokken, grev Nikolai, blevet en del af marketingsbureauet Social Works, der arbejder med influenter. Og det betyder, at han har frit lejde til at promovere virksomheder og produkter.

Det bekræfter kongehuset over for Ekstra Bladet.

Selskab stolte

I weekenden kunne Social Works fortælle, at de havde fået selskab af den 23-årige greve, der har sin egen Instagram-profil med knap 61.000 følgere.

- Vi er stolte af, at Nikolai har betroet os med sin fremtidige rejse, og vi kan ikke vente med at komme i gang, skrev Social Works i et opslag på Instagram.

I 2018 måtte grev Nikolai, der dengang var prins, ellers beklage, at han havde reklameret for en bil fra udlejningsfirmaet Sixt.

Andre toner

Men nu lyder der altså andre toner.

- Det her er i tråd med dronningens ønske om, at de fire børnebørn skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer', udtaler kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, i et skrifteligt svar til Ekstra Bladet.

Social Works har base i København og blandt bureauets partnere er den tidligere X Factor-dommer Remee Jackman og hans ekskæreste modellen Mathilde Gøhler. Det fremgår på bureauets hjemmeside.

Kan stadig anvende titler

Ud over grev Nikolai repræsenterer bureauet også navne som skuespiller Molly Egelind og designer Søren Le Schmidt.

I efteråret meddelte kongehuset, at prins Joachims fire børn ville få frataget deres titler som henholdsvis prinser og prinsesse til Danmark fra årsskiftet.

Det havde dronning Margrethe besluttet.

Men de fire kongelige børnebørn, der tæller Nikolai, Felix, Henrik og Athena, kan altså stadig anvende deres adelstitler som grever og komtesse af Monpezat.

Grev Nikolai og hans tre søskende kunne fra 1. januar ikke længere kalde sig prinser og prinsesse. Siden er grev Nikolai blevet en del af influentbureauet Social Works. (Arkivfoto).
Grev Nikolai og hans tre søskende kunne fra 1. januar ikke længere kalde sig prinser og prinsesse. Siden er grev Nikolai blevet en del af influentbureauet Social Works. (Arkivfoto).

Arvefølgen til den danske trone

Dronning Margrethe har været dronning af Danmark siden 1972, og siden Kronprins Frederiks fødsel, har han været nummer ét til at overtage fra hende, når hun engang ikke er regent længere. Men der findes mange andre, foruden Frederik, der står til at tage over i det, der hedder arvefølgen til den danske trone:

1 Kronprins Frederik
2 Prins Christian
3 Prinsesse Isabella
4 Prins Vincent
5 Prinsesse Josephine
6 Prins Joachim
7 Prins Nikolai
8 Prins Felix
9 Prins Henrik (søn af prins Joachim)
10 Prinsesse Athena
11 Prinsesse Benedikte
12 Prinsesse Elisabeth

Kilde: Henrik Gam: Tronfølge i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 3. maj 2018.

null
Powered by Labrador CMS