TV 2-stjerne fik jernsmag i munden

49-årige Jacob Lohmann har været i skarp træning og på skrap diæt over otte måneder for at blive klar til sin hovedrolle i TV 2-serien "Oxen"

Udgivet Opdateret

Der ligger otte måneders intensiv træning forud for Jacob Lohmanns præstation i TV 2's nye krimiserie "Oxen", hvor han har hovedrollen som den tidligere jægersoldat Niels Oxen.

Den store fysiske forberedelse var nødvendig for troværdigt at kunne spille krigsveteran med imponerende kampevner og et indre kaos, mener skuespilleren.

- Da jeg læste manuskriptet, vidste jeg, at jeg virkelig skulle i gang med at træne. Jeg bliver 50 år næste gang, så der skal noget til at trække den gamle mølle i gang igen, lyder det fra Jacob Lohmann.

En drømmerolle

- Hvordan skulle jeg kunne spille rollen med lidt mave og slappe arme og troværdigt være truende og intimiderende? Det ville have været virkelig utilfredsstillende at indspille serien med bevidstheden om, at der var visse vinkler, der helst ikke skulle filmes, siger Jacob Lohmann, der betegner rollen som Niels Oxen som en drømmerolle.

I TV 2's nye thrillerserie, "Oxen", spiller Jacob Lohmann en tidligere jægersoldat, og arbejdet med rollen har givet ham en særlig indsigt i, hvordan soldaterlivet kan påvirke det mentale. (PR-foto).

Hårdt og presset

Derfor var han på intet tidspunkt i tvivl om, at han var parat til at gøre indsatsen, der skulle til for at stå skarpt.

- Det var hårdt, og jeg var presset. Men det var også godt at være presset. Så forstod jeg meget bedre, hvad det vil sige som soldat at være helt derude, hvor man smager jern i sin mund, og alt gør ondt. Det er et vildt mentalt sted at være.

I kamp med ro

Ud over den benhårde træning har Jacob Lohmann også forberedt sig ved at nærstudere den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, som mange kender som barsk indpisker i TV 2's-realityprograms "Korpset".

Han har også dykket ned i, hvad en militærbaggrund gør ved det mentale, og hvad det vil sige at have posttraumatisk stressforstyrrelse, PTSD.

- Det har været virkelig interessant at spille kampscenerne uden skyggen af angst, men tværtimod med stor ro, mens usikkerheden har ligget i de scener, hvor Oxen for eksempel er sammen med sin søn, fortæller Jacob Lohmann.

Kone ved at slå ham ihjel

Undervejs mærkede den 49-årige skuespiller, der selv er far til en dreng på fire år og en pige på to, hvordan den intensive forberedelse til rollen smittede af på det personlige plan.

- Min kone var ved at slå mig ihjel en gang imellem, griner han.

- Selvfølgelig påvirkede det hele familien, at jeg i så lang tid måtte skære livet ned til de allermest basale behov. Jeg fik en anden ro, men alting blev også meget hårdt skåret op: "Dagen skal indeholde et fysisk element, kosten skal være sådan, og jeg skal være sammen med de og de mennesker". Det er måske ikke specielt inspirerende for ens familie, siger han og understreger, at forberedelserne trods alt ikke fyldte alting.

Et privilegeret liv

- Jeg kunne godt sige til mine trænere, at nu fik vi altså gæster, og der ville komme vin og god mad på bordet, og det var selvfølgelig helt okay. Når man er i virkelig god form, kommer man hurtigere op på hesten igen.

I dag ser han tilbage på arbejdet med rollen som Oxen med stor taknemmelighed.

- Ja, jeg har brugt meget af mit liv i den periode på at træne og forberede mig, men jeg har virkelig også fået meget liv foræret, siger Jacob Lohmann og fortsætter:

- Jeg er blevet klar over, hvor privilegeret et liv jeg har, og jeg har mærket glæden ved at være i god form. Jeg er fløjet ud af sengen, jeg har følt mig helt frisk i hovedet og haft en energi og en styrke, der har gjort mig i stand til at gøre det, jeg gerne vil, meget længere og nemmere.

Holder fast i vaner

Jacob Lohmann har holdt fast i de gode træningsvaner efter optagelsernes afslutning.

- Det giver et fysisk og mentalt overskud, og det prøver jeg at holde fast i. Det er noget løsere nu - men hvis vi skal lave en sæson to, gør jeg gerne det hele igen.

Tv-serien "Oxen" er baseret på Jens Henrik Jensens bogserie og har premiere på TV 2 Play søndag den 22. oktober og på TV 2 søndag den 29. oktober.

Ud over Jacob Lohmann er også Ellen Hillingsø, Birgitte Hjort Sørensen og Josephine Park i de bærende roller.

Jacob Lohmann

Jacob Ulrik Lohmann er en dansk skuespiller. Han er søn af skuespilleren Lars Lohmann. Han blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2002. Efterfølgende var han tilknyttet Aalborg Teater frem til 2004, hvor han bl.a. havde roller i Købmanden i Venedig, King Lear og Jesus Christ Superstar

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS