Ros til Onkel Reje

Mads Geertsen - manden bag Onkel Reje - blev sygemeldt i maj efter trusler og chikane, som DR endte med at politianmelde. Nu hyldes han med pris

Efter et turbulent år har en række forældre hædret Mads Geertsen - manden bag Onkel Reje fra DR's Ramasjang-univers - med en fornem pris.

Onkel Reje er blevet kåret som Årets Børnekulturpersonlighed ved uddelingen af Børn i byen-prisen 2023.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

De bestemmer

Onlineuniverset Børn i byen har siden 2008 leveret guides til kultur i børnehøjde - især i landets to største byer, København og Aarhus. Ifølge DR er det børnefamilier, som helt og holdent afgør, hvem hæderen tilfalder.

Mads Geertsen var tilbage fra sin sygemelding i juni op til forestillingen Cirkus Summarum, hvor en række kendte karakterer fra DR's Ramasjang-univers, herunder Onkel Reje, optræder i manegen. (Arkivfoto).

Onkel Reje var nomineret i kategorien sammen med andre populære skikkelser blandt de mindste - Sebastian Klein, Motor Mille, Karl Bille samt Popsi og Krelle.

Var der selv

Onkel Reje var selv til stede for at få overrakt prisen ved prisshowet på Arbejdermuseet i København, hvor en anden figur fra Ramasjang var vært, nemlig Oda Omvendt.

Mads Geertsen - manden bag Onkel Reje - blev sygemeldt i maj efter trusler og chikane, som DR endte med at politianmelde.

DR-chef Morten Skov beskrev det som "grove trusler, chikane og koordineret hetz".

Onkel Reje er blandt mange børn en populær karakter, som ryger pibe og synger sange om, at han ikke kan lide at gå i bad.

Omdiskuteret

Men for nogle voksne er karakteren kontroversiel. Han har tidligere været omdiskuteret. Men det var intet mod det, som ramte ham i foråret.

DR har ikke specificeret, hvad truslerne konkret har handlet om. Men på sociale medier har privatpersoner kritiseret Onkel Reje for at optræde i g-streng og bh og dermed krænke børns blufærdighed. Han er også på sociale medier blevet anklaget for både satanisme og pædofili.

Mads Geertsen var tilbage fra sin sygemelding i juni op til forestillingen Cirkus Summarum, hvor en række kendte karakterer fra DR's Ramasjang-univers, herunder Onkel Reje, optræder i manegen.

Op til premieren lagde DR et opslag ud fra Mads Geertsen.

Fået psykologhjælp

Her fortalte han, at han har fået psykologhjælp.

- Det er jo faktisk bare mig, der er inde i Onkel Reje. Jeg vil gerne sige tak for alle de varme hjertelige beskeder, jeg har fået. Tegninger, blomster og øl. Uden det kærlige rygstød er jeg ikke sikker på, at jeg var kommet op på cirkushesten igen, for det var virkelig en vanvittig omgang, jeg oplevede.

- Men jeg synes, det er vigtigt at få sagt, at det her er historiefortælling. Historier skal være frie, og det skal ingen lave om på, lød det dengang fra Mads Geertsen.

Powered by Labrador CMS