Rikke er færdig i Bagedysten

Mislykkede macarons sender Rikke Heising Imer ud af "Den Store Bagedyst". Hun er dermed den fjerde deltager, der forlader årets udgave af kagekonkurrencen

36-årige Rikke Heising Imer meldte sig til "Den Store Bagedyst" for at vise sine børn, at man godt kan kaste sig ud i nye ting, selv om man ikke er verdensmester til det. - Jeg er ikke verdens bedste til at bage. Men jeg øver mig og synes, det er sjovt, siger hun. (PR-foto).

- Jeg skal være god nu, for jeg gider ikke hjem, lød det fra Rikke Heising Imer midt i lørdagens afsnit af "Den Store Bagedyst".

Men desværre for den 36-årige aalborgenser var det hende, dommerne endte med at sende ud af konkurrencen, da den sidste kage var bagt og smagt.

Og så fik tårerne ellers frit løb.

- Det føltes lidt som at blive slået pludseligt op med af en kæreste, fortæller Rikke Heising Imer og fortsætter:

- Jeg var ikke med for at vinde. Jeg havde ikke nogen ambitioner eller forventninger om overhovedet at kunne det. Men jeg elskede bare så meget at være med, at jeg var så ked af, at den rejse skulle slutte.

Ikke en overraskelse

Det kom ikke som nogen overraskelse for hende, at hun stod for skud i slutningen af sæsonens femte program, hvor temaet var kreative kreationer.

Her blev amatørbagerne sat til at lave macarons i alternative udgaver, fondantovertrukne tegneseriekager og mesterværker, der skulle ligne alt andet end bagværk.

Og undervejs var der flere ting, der gik i kage for Rikke Heising Imer.

- Mine macarons i den hemmelige udfordring var bare helt tydeligt de allermest mislykkede, siger hun.

Derudover havde hun kun øvet sig kort tid på det afsluttende mesterværk, som skulle være en tro kopi af en makeup-boks.

Måtte opgive

Hendes oprindelige plan var ellers at lave en kage, der lignede en dartskive.

Men det mål måtte hun give op på få dage, før deltagerne skulle stå klar i det famøse bagetelt ved Clausholm Slot.

- Jeg sadlede om i sidste øjeblik og var derfor ikke så godt forberedt, som jeg kunne have været. Jeg havde bare kæmpet så længe med den skide dartskivekage, siger Rikke Heising Imer og griner.

Der gik dog lige lidt, før humøret var på toppen igen efter hendes exit fra "Den Store Bagedyst".

Allerede dagen efter afskeden med de andre deltagere mødte hun op på arbejde, men blev hurtigt overvældet af følelser.

- Jeg var fuldstændig heartbroken. Jeg sad til et personalemøde, og da en kollega spurgte, hvordan det gik i går, brød jeg fuldstændig sammen og blev sendt hjem, fortæller Rikke Heising Imer og fortsætter:

- Så sad jeg bare på mit køkkengulv og græd i en time, da jeg kom hjem. Og derfra rejste jeg mig op og sagde: "Okay, nu skal vi videre".

Ser tilbage med glæde

Nu ser hun kun tilbage på hele oplevelsen med stor glæde.

- Det har bare været det vildeste, skønneste eventyr at få lov til at være en del af programmet. Hold nu op en kæmpe gave, det har været at få den oplevelse. Det er hundrede procent det, der fylder, lyder det fra aalborgenseren.

Og eventyret stopper ikke her. For deltagelsen i "Den Store Bagedyst" har i den grad givet Rikke Heising Imer blod på tanden.

I næste uge har hun sin sidste dag på jobbet i Aalborg Kommunes børne- og familieafdeling.

Hun har nemlig sagt op og springer nu i stedet ud som iværksætter.

Målet er at lave chokoladekurser og på sigt også kagekurser og bagning på bestilling.

- Nu prøver jeg at kaste mig ud i det for at se, hvad det kan blive til, siger Rikke Heising Imer.

Glimmer ud over det hele

Den drejning i hverdagslivet så hun bestemt ikke for sig, da hun meldte sig til det populære DR-program.

- Det er bare sådan et univers, man kun kan blive boblende glad af. Der er bare glimmer ud over det hele. Og det har givet mig noget godt. Det har givet mig modet til at kaste mig ud i noget nu, som jeg ikke havde turdet før, siger Rikke Heising Imer.

Det blev i øvrigt 30-årige product manager Natasha Kallehave fra København, der for anden uge i træk løb med mesterbagerforklædet.

Næste lørdag skal hun og de andre fem tilbageværende amatørbagere i "Den Store Bagedyst" kreere bagværk med inspiration fra det asiatiske køkken.

Hvordan det går, kan ses på DRTV fra morgenstunden lørdag og på DR1 klokken 20.00.Powered by Labrador CMS