Hun har lavet årets bedste album

Oven i al den anden hæder løb Taylor Swift med en Danish Music Award

Udgivet Opdateret

Torsdag aften er priserne ved årets Danish Music Awards (DMA) blevet uddelt i den tidligere fabriksbygning The Plant i København.

Aftenens store vindere er rapperen Artigeardit og popsangerinden Ida Laurberg, der begge går hjem med to statuetter.

Artigeardit, der var nomineret i hele fem kategorier, modtager Årets Danske Album for albummet "Længe Leve" og Årets Danske Livenavn.

Mens Ida Laurberg modtager en statuette i kategorierne Årets Nye Navn og Årets Danske Hit for sangen "Jeg ka' rigtig godt li' dig", som hun synger sammen med Andreas Odbjerg.

Pris for filmprojekt

Sangeren Christopher modtager prisen som Årets Danske Solist for filmprojektet "A Beautiful Life", der udkom 1. juni på Netflix.

Prisen som Årets Danske Gruppe går til Ukendt Kunstner, der i maj annoncerede, at de ville vende tilbage, efter de i 2016 meldte ud, at de ville gå fra hinanden på ubestemt tid.

Taylor Swift løb med en Danish Music Award for albummet 'Midnights'.
Taylor Swift løb med en Danish Music Award for albummet "Midnights".

I kategorien Årets Danske Sangskriver er det Erika de Casier og Fine Glindvad der får prisen.

Den får de for deres arbejde med den sydkoreanske popgruppe NewJeans, der har flere milliarder streams på diverse musiktjenester.

Ærespris til Alberte

De amerikanske sangerinder Miley Cyrus og Taylor Swift blev hver især hædret i kategorierne Årets Internationale Hit og Årets Internationale Album med henholdsvis sangen "Flowers" og albummet "Midnights".

Det vidste du ikke om Taylor Swift

– Taylor Swift har altid haft et talent for musik og sangskrivning. Allerede som 11-årig vandt hun en lokal sangkonkurrence, og i 5. klasse vandt hun en national poesikonkurrence med sit digt “Monster In My Closet”.

– Hendes album “Fearless” er det mest belønnet nogensinde indenfor country music. Albummet har fået platinstatus i seks lande. Det er blevet solgt i 9 millioner eksemplarer verden over og gjorde dengang 18-årige Taylor til den yngste kunstner i historien til at have året mest solgte album i USA.

– Taylor har  vundet “Album of the Year” ved Grammy Awards to gange. I 2010 med albummet “Fearless” og igen i 2016 med sit album “1989”. Hun er derved den yngste til at modtage prisen, da hun fik den i 2010 som 20-årige. Hun er også den eneste kvinde, der har modtaget prisen to gange.

– Taylor er gode venner med Selena Gomez og Emma Stone. Hun er derudover også venner med Hayley Williams, Emma Watson og youtuberen PewDiePie.

– Taylor er en af de mest fulgte kendte på sociale medier. På Twitter har hun 81,4 millioner følgere og på Instagram har hun 92,5 millioner følgere.

– Hun har to musikvideoer med over 1 milliard visninger. Blank Space er blevet vist 1,8 milliard visninger og Shake It Off har 1,7 milliard visninger.

– Taylor har været med i  filmen Valentine’s Day i 2010. Hun har også været med i en episode af CSI i 2000 og lagt stemme til den animerede film The Lorax i rollen som Audrey i 2012.

Kilder: Wikipedia & taylorswiftplanet.com

Sangerinden Alberte Winding får årets ærespris - Danish Music Awards Ærespris 2023. Den fik hun for hendes arbejde gennem karrieren med både pop- og børnesange og som forfatter til flere bøger.

Jury på otte personer

Ved prisuddelingen optrådte sangerinderne Eee Gee og Ida Laurberg og rapperen Lamin.

Det er et akademi bestående af otte personer med "særlig kunstnerisk og kommerciel indsigt i musikbranchens aktiviteter", der beslutter, hvem der skal nomineres og vinde DMA-priserne.

Dette dog med undtagelse af æresprisen, der bestemmes af bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation, Ifpi.

Powered by Labrador CMS