- Har øvet på takt og tone

To 22-årige kampsportsudøvere skal til prins Christians gallataffel, hvor de vil repræsentere kampsport

Udgivet

Bokseren Nikolai Terteryan og bryderen Turpal Bisultanov håber at give et løft til kampsporten, når de søndag skal til gallataffel på Christiansborg Slot i forbindelse med prins Christians 18-års fødselsdag.

- Vi repræsenterer hver vores sportsgren, så jeg tror, at boksedanmark og brydedanmark er stolt på vores vegne, lyder det fra 22-årige Nikolai Terteryan, da Ritzau møder de to kampsportsudøvere ved Christiansborg.

- Også fordi kampsport måske ikke er det mest kendte i Danmark. Det er fodbold, håndbold og tennis. Så det er en ære at repræsentere de små sportsgrene i Danmark, tilføjer jævnaldrende Turpal Bisultanov.

Over 300 deltager

Ud over bokseren og bryderen er cirka 100 andre gæster fra sportens, kunstens og kulturens verden inviteret med for at hylde Danmarks kommende konge.

Også 200 unge 18-årige fra landets kommuner, Grønland og Færøerne deltager i gallataflet.

Nikolai Terteryan og Turpal Bisultanov fortæller, at de glæder sig mest til at hilse på den kongelige familie.

Turpal Bisultanov (tv.) er bryder og blandt de inviterede til gallataffel på Christiansborg Slot i forbindelse med prins Christians 18-års fødselsdag.

Oplært i takt og tone

- Jeg tænker at trykke nogle hænder. Især dronning Margrethes og prins Christians, siger bokseren.

De to kampsportsudøvere fortæller, at de har forberedt sig på søndagens royale begivenhed. De er nemlig blevet oplært i takt og tone.

Sådan fejrer prins Christian sin 18-års fødselsdag

Sådan fejrer prins Christian sin 18-års dagKongehuset markerer prins Christians myndighedsdag på en både traditionel og utraditionel måde.

Prins Christians 18-års fødselsdag markeres med vagtskifte og balkonhyldest på Amalienborg.

Mere utraditionelt har kongehuset inviteret unge fra hele landet med, når han fejres ved et gallataffel.

LÆS her, hvad der skal ske på dagen:

* Klokken 11.50: Livgarden med vagtskifte foran Christian VII's Palæ på Amalienborg.

* Klokken 12: Prins Christian viser sig på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg. Han vil være omgivet af sine forældre, tre søskende og dronningen.

* Klokken 17: Dronningen er vært ved et gallataffel på Christiansborg Slot. Blandt de inviterede er repræsentanter fra ungdomsorganisationer, ligesom 200 unge fra Danmark, Grønland og Færøerne er med. Hver kommune har udvalgt to 18-årige til at deltage i festen.

- Om det holder stik - det ved vi så ikke, siger en smilende Turpal Bisultanov.

Powered by Labrador CMS