- Føltes fantastisk at komme tilbage

Tivolirevyen, der i år spillede for fulde huse, vender tilbage i 2024 med Lisbet Dahl som instruktør

Udgivet Opdateret

Når Tivoli til næste år åbner dørene til en ny sæson, besøger en velkendt gæst den gamle have.

Tivolirevyen vender nemlig tilbage til Glassalen, og det bliver igen med revydronningen Lisbet Dahl som instruktør.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Gennem 140 år har Tivoli opført revyer, og i år genopstod Tivolirevyen efter en længere pause.

Succes trods lunkne anmeldelser

Trods anmeldernes lunkne modtagelse har Tivoli valgt at gentage revyen, som var en publikumssucces.

For Lisbet Dahl var gensynsglæden i dette års revy mellem hende publikum rørende. Derfor er hun klar til endnu en sæson med revy.

Et farvel til Cirkusrevyen betød ikke farvel til rampelyset. Nu har Lisbet Dahl for andet år i træk sagt ja til at være instruktør på Tivolirevyen, når den vender tilbage til Glassalen i 2024. (Arkivfoto).

- Jeg havde helt glemt, hvordan det var at stå på scenen igen foran publikum. Og helt ærligt så føltes det helt fantastisk at komme tilbage til Glassalen, siger hun i pressemeddelelsen.

- Nu skal vi gøre det igen, og det bliver med et hold af dygtige skuespillere, der alle som en er garanter for en morsom aften i teatret. Det ser jeg meget frem til, fortsætter Lisbet Dahl.

Farvel til Bakken

Efter 33 sæsoner i Cirkusrevyen annoncerede Lisbet Dahl sit exit. Men det var ikke det samme som, at hun var færdig på scenen. Det var blot et farvel til Teltet på Bakken og et goddag til Glassalen i Tivoli.

Om Lisbet Dahl kun skal være instruktør, eller om hun også vil være at finde på scenen til næste år, vides ikke endnu.

Tivoli

Københavns Tivoli (indtil 2004: A/S Kjøbenhavns Sommer-Tivoli[1]) er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næstældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre.

Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843. Dørene blev åbnet 15. august. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport. Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevarede.

Forlystelsesparken blev stiftet som et aktieselskab, hvor mange af aktionærerne var de håndværksmestre, der deltog i opbygningen. I dag er Tivoli A/S noteret på Københavns Fondsbørs. De største aktionærer har siden 2000 været Skandinavisk Holding A/S (ejer 31,8%) og dettes moderselskab, Chr. Augustinus Fabrikker, der ejer yderligere 25,4% De resterende aktier ejes af ca. 20.000 aktionærer.

Tidligere har Carlsberg og Danske Bank haft større ejerandele, men Carlsberg solgte aktierne i 2000 og Danske Bank i 2012.[2]

Tivoli er den suverænt mest besøgte turistattraktion i Danmark med 4,4 mio. besøgende i 2017 mod 4,6 mio. besøgende i 2016.[3] Parken er Europas tredjemest besøgte forlystelsespark, kun overgået af Disneyland Paris og Europa-Park i Tyskland.[4] Ca. 320.000 personer har årskort til Tivoli.[5] De kvindelige årskortsindehavere kaldes i spøg abonniner.

Kilde: Wikipedia

- Vi glæder os til at præsentere det nye revyhold, der kommer til at repræsentere nogle af Danmarks mest erfarne skuespillere, som er garanter for det gode revygrin mikset sammen med yngre revydebutanter, siger Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann, i pressemeddelelsen.

Afsløres senere

Resten af holdet bag revyen vil Tivoli afsløre på et senere pressemøde.

Første gang, Tivoli kunne præsentere revy, var helt tilbage i 1884 under navnet Sommerrevyen, hvor Vilhelm Petersen lancerede revy i den gamle have.

Siden har navne som Dirch Passer, Jørgen Ryg, Ulf Pilgaard og Linda P samt andre af tidens store skuespillere og komikere medvirket i revyerne.

Powered by Labrador CMS