Alvorlige anklager: Sangerinde sagsøgt igen

En designer, der har været ansat af Lizzo, sagsøger sangerinden og flere af hendes medarbejdere

Den amerikanske popsanger Lizzo er endnu en gang blevet sagsøgt af en tidligere ansat, som hævder at være blevet udsat for mobning og seksuel og racistisk chikane.

Det skete i et arbejdsmiljø, der var "utrygt og seksuelt ladet," lyder det.

Det skriver mediet The Guardian.

Udskammet foran kollegaer

Den tidligere ansatte er 35-årige Asha Daniels - en designer der har lavet tøj til danserne på Lizzos turné.

Asha Daniels' advokater lagde i Los Angeles torsdag både sag an mod Lizzo og flere medarbejdere under Lizzo, herunder den påklædningsansvarlige Amanda Nomura.

I retspapirerne, som mediet NBC har set, beskyldes Nomura for at omtale de medarbejdere, hvis job involverede at være med Lizzo på scenen, for tykke, uduelige og dumme. Det lyder desuden, at hun har tvunget dem til at skifte tøj foran mandlige scenearbejdere.

Sendte kønsorganer

Det fremgår ifølge The Hollywood Reporter også af retspapirerne, at der har eksisteret en gruppechat for omkring 30 personer, der var en del af Lizzos turné-hold - heriblandt ledelsen. Her skal en backstage-manager angiveligt have sendt "et billede med grafisk afbildning af mandlige kønsorganer."

I juli i år spillede Lizzo på Roskilde Festival. (Arkivfoto).
I juli i år spillede Lizzo på Roskilde Festival. (Arkivfoto).

Som svar på sagen har en talsperson for Lizzo udtalt, at Asha Daniels' advokat forsøger at "besudle" en humanitær pris, som Lizzo ventes at modtage fra Black Music Action Coalition.

Kalder det falsk reklamestunt

Ifølge talspersonen er anklagerne et "falsk og absurd reklame-stunt" fra en person, der "aldrig rigtig har mødt eller overhovedet talt med Lizzo."

Også i august blev Lizzo sagsøgt for at skabe et dårligt arbejdsmiljø. Tre tidligere dansere stod bag søgsmålet.

Beskyldes for diskrimination

De beskyldte hende blandt andet for at udskamme og diskriminere på grund af køn, race, vægt og religion.

På Instagram skrev den amerikanske stjerne efterfølgende, at anklagerne er utrolige og uhyrlige.

Slog igennem i 2019

Lizzo slog igennem i 2019 med sangen "Truth Hurts". Blandt hendes andre hits finder man "About Damn Time" og "Good As Hell".

Amerikaneren har flere gange optrådt i Danmark. Senest gæstede hun årets Roskilde Festival.

LIZZO

Melissa Viviane Jefferson (født 27. april 1988), professionelt kendt som Lizzo, er en amerikansk sangerinde, rapper, sangskriver og fløjtenist . Hun blev født i Detroit, Michigan, og flyttede senere til Houston, Texas, hvor hun begyndte at optræde, før hun flyttede til Minneapolis, hvor hun begyndte sin indspilningskarriere inden for hiphopmusik . Før Lizzo skrev under med Nice Life og Atlantic Records, udgav Lizzo to studiealbum - Lizzobangers (2013) og Big Grrrl Small World (2015). Lizzos første major-label EP, Coconut Oil, blev udgivet i 2016.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS