Elvira's utroskab bliver en sag i Udenrigspolitisk Nævn

I begyndelsen af december blev realitystjernen Elvira Pitzner fængslet i Dubai efter anmeldelse om utroskab - torsdag lander sagen i Udenrigspolitisk Nævn

Udgivet

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Elvira Pitzner, en 26-årig dansk realitystjerne, er i Dubai anklaget for utroskab af sin ekskæreste, den iranske bokser Milad Saadati.

Hun har været anholdt, og hendes pas er inddraget, hvilket forhindrer hende i at rejse hjem til Danmark.

Pitzner og Saadati blev islamisk gift i 2021, hvilket betyder, at de er underlagt sharialoven. I De Forenede Arabiske Emirater kan man anklages og dømmes for utroskab under artikel 356.

Sagen drøftes i Det Udenrigspolitiske Nævn, og formanden, Michael Aastrup Jensen, mener, at sagen er 'træls' for De Forenede Arabiske Emirater, da landet gerne vil fremstå som 'et vestligt land i Mellemøsten'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det Udenrigspolitiske Nævn skal torsdag drøfte sagen om den 26-årige danske realitystjerne Elvira Pitzner, som lige nu er i Dubai, hvor hun af sin ekskæreste, den iranske bokser Milad Saadati, er anklaget for utroskab.

Det siger Venstres Michael Aastrup Jensen, der er formand for nævnet, til B.T.

- Selv om der er stor presseopmærksomhed på den her sag, så er det ikke første gang, at vi har personsager oppe i nævnet. Særligt når de ser enten svære eller urimelige ud. Den her sag, synes jeg, falder i den sidste kategori, siger han til B.T.

Aastrup Jensen vil ikke røbe, hvilke diplomatiske skridt der i øjeblikket tages for at få Elvira Pitzner til Danmark.

Pas inddrager

Hun har været anholdt i sagen, og hendes pas er inddraget, så hun ikke kan rejse hjem.

Men end ikke hvis udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ringede til sin kollega i De Forenede Arabiske Emirater, ville det nødvendigvis være nok, siger Aastrup Jensen.

Elvira Pitzner blev i begyndelsen af december fængslet i Dubai. Siden da er hun blevet løsladt, men hun kan altså ikke rejse ud af landet, da hendes pas er blevet inddraget.

Og hun kan ikke forlade landet, før sagen har kørt sin gang.

Islamisk gift

B.T. har tidligere set dokumentation for, at Milad Saadati og Elvira Pitzner blev islamisk gift i 2021.

Det forhenværende par boede sammen i Dubai frem til sommer, hvor forholdet sluttede.

Hun rejste for nylig på ferie til Dubai, hvor hun blev anholdt sammen med iværksætteren Mortada Haddad.

Med et islamisk ægteskab underlægger man sig sharialoven. I De Forenede Arabiske Emirater betyder det, at man under artikel 356 kan anklages og dømmes for utroskab.

Sagen er 'træls'

Aastrup Jensen vurderer, at sagen er "træls" for De Forenede Arabiske Emirater, fordi landet ifølge Aastrup Jensen gerne til fremstå som "et vestligt land i Mellemøsten".

Elvira Pitzner har sammen med sin mor og søstre blandt andet medvirket i realityserien "Diamantfamilien" på TV 2.

Powered by Labrador CMS