Overtager titlen efter Søren Pape

Kårer Magnus Heunicke som 'yngdlingsoffer'

Udgivet

Mens det regnede udenfor, blev der grillet løs inden for i satirens tegn i Cirkusbygningen i København mandag aften.

Endnu et år er efterhånden ved at gå på hæld. Og igen har TV 2 Charlie ristet dem, der har gjort sig bemærket på opsigtsvækkende vis, med showet "Året der gak".

- Satiren er en vigtig tradition, som har en naturlig plads på TV 2 Charlie, hvor vi elsker underholdning med noget på hjerte, siger redaktør Mads Volck.

Mellem indslagene og optrædenerne blev der uddelt tre priser: æresprisen kaldet Storm-prisen, Årets Store Smil og Årets Yndlingsoffer.

Igen en politiker

Årets Yndlingsoffer kåres i samarbejde med Svikmøllen - et hæfte med satiretegninger, som karikerer en række af årets mest opsigtsvækkende begivenheder og personerne i - magtens - centrum for dem.

I år tilfaldt prisen igen en politiker, denne gang miljøminister Magnus Heunicke (S), som overtog titlen fra sidste års udråbte yndlingsoffer, De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) overtager titlen som 'Årets Yndlingsoffer' fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Bodil hæfret

I den anden ende af spektret blev Bodil Jørgensen hædret.

Den 62-årige skuespiller er årets modtager af Storm-prisen - en ærespris, som er opkaldt efter tegner, opfinder og skuespiller Storm P.

Fra satiregenren er Bodil Jørgensen kendt fra revyscenen og roller i "Rytteriet", "Det slører stadig" og "Minkavlerne" for at nævne et udpluk.

Æresprisen gives for lang og tro tjeneste i humorens tegn, lyder det fra folkene bag "Året der gak".

Storm-prisen er tidligere blevet givet til entertainere som Ørkenens Sønner, Søs & Kirsten og Niels Hausgaard.

Nikola Jacobsen er 'Årets store smil'

Der var også en pris til håndboldherrernes landstræner, Nikolaj Jacobsen, i kategorien Årets Store Smil fra holdet bag "Året der gak".

Prisen gives til en person, der har fået os til at smile i et ellers hårdt år, og det har Nikolaj Jacobsen formået, lyder det.

"Året der gak 2023" kan ses på TV 2 Charlie og TV 2 Play 10. december med satiretrioen Platt-form bestående af Mille Lehfeldt, Jakob Fauerby og Laus Høybye som showets værter.

Powered by Labrador CMS