Konen sagde han skulle gøre det

Rapperen Branco fandt ro, da han sejlede over Atlanten i programmet af samme navn. Han håber, at han en dag selv kan tage turen med sin hustru og fire børn

Udgivet

Rapperen Branco på eventyr over Atlanten

Branco, borgerligt navn Benjamin Cimatu, reflekterede over livet på tværs af Atlanten i programmet 'Over Atlanten'.

Efter at have overlevet en skudepisode, forlod Branco sit tidligere miljø for at fokusere på musikkarrieren.

Oplevelsen på båden gav Branco en ny følelse af ro og perspektiv, som han håber at dele med sin familie en dag.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Rapperen Branco er fyldt 30 år, men han føler, at han allerede har levet to liv - hvis ikke tre, fortæller han.

Der har været fart på. I sådan et omfang, at han ikke har haft tid til at reflektere.

Det fik han mulighed for ved at sejle over Atlanten i Kanal 5- og discovery+-programmet af samme navn.

Ikke særligt lang tid efter de stævnede ud fra Guadeloupe i Caribien, var de så langt væk fra civilisationen, at det var umuligt at komme i kontakt med omverdenen.

- Nu er det jo et stykke tid siden, vi hoppede af båden, og vi er nok tilbage i den hektiske hverdag igen. Men det har sat nogle spor, som man stadig kan mærke, siger Branco om turen.

- Jeg siger ikke, det har ændret mit liv eller forandret mig. Men det gav mig noget ro. Det gav en masse gode ting, jeg har taget med hjem.

Skudt på klods hold

I det, som Branco beskriver som et af sine tidligere liv, er han blevet beskudt.

15 skud på klos hold.

Da indså han, at han måtte ud af det miljø, han var vokset op i, og satse alt på musikken.

Branco, der bærer det borgerlige navn Benjamin Cimatu, udgav sit første soloalbum, "Baba Business", i 2019.

Men oplevelserne og minderne fra det tidligere liv påvirker ham i det liv, han lever i dag. Især når han forsøger at falde i søvn.

Hustru opfordrede ham

Så da han blev spurgt, om han ville sejle med over Atlanten sammen med tv-vært Sarah Grünewald, bagedystdeltager Rosa Kildahl, youtuber Rasmus Brohave, skuespiller Jonathan Harboe og kendiskok Nikolas Strangas, opfordrede hans hustru ham til at hoppe med om bord.

- Så er der et eller andet galt, konstaterer Branco i programmet.

For mens Branco sejlede over Atlanten, stod familien midt i en flytning, og hans hustru var i sjette måned med parrets fjerde barn. Men hun opfordrede ham stadig til at tage med.

- Jeg nåede også at komme hjem og tage på en lille rejse med familien, så det var fint, og der var god timing. Men hvis hun havde stået midt i en fødsel, havde jeg svømmet i land, siger Branco.

- Jeg kan sidde her og tage meget af æren for, at det var min idé. Men for at være helt ærlig tror jeg ikke, jeg havde gjort det - fordi vi skulle have mange ting til at gå op i en højere enhed - hvis ikke hun havde skubbet lidt til mig. Hun er sej - der er ikke noget der.

Det tog nogle dage, før Branco fandt sin egen rytme om bord på båden, og hvordan han kunne trives der sammen med de andre. - Den første nat, da man lå og dunkede hovedet mod væggen med bølgerne, tænkte jeg: "What the fuck! Hvad er det, jeg har rodet mig ud i".

Tager gerne afsted igen med familien

Han håber, at han en dag kan dele oplevelsen med sin kone og sine fire børn.

Han tager gerne turen over Atlanten igen, hvis båden ikke er så primitiv som den i programmet.

- Hvis vi havde en kahyt og ordentlige soveforhold, så vil jeg gerne. Det er noget er det fedeste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg vil gerne give mine børn den oplevelse på et tidspunkt for at være ærlig. Ikke på samme båd, men en, der er lidt bedre. Så skulle det nok gå, siger han.

Strabadserne om bord var udmattende, privatliv var der intet af, og den friske luft havde til tider den modsatte effekt. Og det krævede en tilpasning.

- De første par dage, hvor jeg ikke kunne sove, lærte jeg det på den hårde måde, når man så skulle i gang. Så efter et par dage, når man lige var inde i rutinen, så var det ikke noget problem, fortæller Branco.

Ud over den celebre del af besætningen og filmfolkene var der også erfarne sejlere om bord. Blandt andre Jesper Bank og Martin Kirketerp, som begge har vundet olympisk guld i discipliner på vandet.

Men trods deres færdigheder var naturens kræfter alligevel større, og det var dem, de alle måtte navigere ud fra.

Fantastisk oplevelse

Det var en fantastisk oplevelse, fortæller Branco.

- Vi fik så mange op- og nedture på båden igennem bølgerne, og vi vidste ikke rigtigt, hvad der skulle ske. Vi kunne kun gøre vores bedste for at komme igennem det. Det er en god følelse, når man nu kigger tilbage på det. Da man stod derude, kunne man godt være lidt frustreret over nogle ting, fortæller han.

- Når man kommer fra en hverdag, hvor man er en, der er i kontrol, og man sætter dagsordenen for en selv og andres liv omkring en, så gav det følelsen af at være lille og ydmyg.

Det tog nogle dage, før han fandt sin egen rytme om bord på båden, og hvordan han kunne trives der sammen med de andre.

- Den første nat, da man lå og dunkede hovedet mod væggen med bølgerne, tænkte jeg: "What the fuck! Hvad er det, jeg har rodet mig ud i", fortæller Branco.

- Jeg har sagt nej til meget tv, fordi det ikke var noget for mig. Men lige så snart, at det er det rigtige, eller at jeg føler, at det er en oplevelse, og at det er mere værd end penge, så gør jeg det bare.

"Over Atlanten" kan ses på Kanal 5 og på discovery+.

Powered by Labrador CMS