Vild med dans-vinder: Første jul uden mor

38-årige Merete Mærkedahl skal for første gang til at etablere en juleaften for sin egen familie.

Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen vndt Vild med Dans. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/pool)
Udgivet Opdateret

Det bliver en anderledes juleaften, der venter skuespillerinden Merete Mærkedahl, som netop har vundet årets udgave af “Vild med dans” med makkeren Thomas Evers Poulsen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Og selv om det måske er tilfældet for mange på grund af coronakrisen, så er det ikke den, der er årsagen til det.

Hvordan skal du fejre jul i år?

– Det bliver en anderledes jul år, fordi det bliver den første jul uden min mor, som ikke er her mere. Normalt plejer vi at være samlet hvert andet år ved mine forældre, og hvert andet år ved min kærestes (Anna Windfeld, red.) forældre.

– Men i år har vi for første gang valgt at holde julen i vores eget hjem, hvor vi har inviteret min far over. Det er en ny jul, jeg skal til at etablere mig.

Hvornår er det jul for dig?

– Det har altid været jul for mig, når jeg kom hjem til mine forældre, hvor der duftede på en bestemt måde, og vi pyntede juletræ. Nu skal jeg til at skabe en ny jul for mine børn (Esther på fem år og treårige Anker, red.), så de får en tradition i vores hjem.

Hvad er dit bedste juleminde?

– Det var dengang, hvor der blev lavet en slags “Lykkehjulet” på mine bedsteforældres klaver, og vi skulle gætte et bogstav.

– Til sidst kom der til at stå “kattekilling”, hvorefter de kom ind med en killing. Vi havde længe ønsket os et kæledyr, så den juleaften husker jeg meget tydeligt, fortæller skuespilleren.

Gør du noget til jul, som overrasker andre?

– Jeg klæder mig ud som julemand. Og engang ankom jeg også som julemand, mens jeg sad i grabben på en gravko.

Powered by Labrador CMS