Ulf Pilgaard tvinges ud af Cirkusrevyen

Sygdom tvinger den 77-årige Pilgaard fra Cirkusrevyen. Han afløses af Henrik Kofoed og Niels Olsen.

Ulf Pilgaard er klar til næste sæson af Cirkusrevyen i 2019.Foto: Henning Bagger / SCANPIX
Foto: Henning Bagger / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Efter nogle uger tilbage på scenen i Cirkusrevyen må Ulf Pilgaard melde fra resten af sæsonens forestillinger.

Efter to forestillinger lørdag blev han utilpas. Ifølge Cirkusrevyen er Ulf Pilgaard frisk igen, men han skal igennem nogle ekstra lægeundersøgelser.

– Det er helt vildt ærgerligt, at vi må undvære Ulf. Men i den kommende tid skal han gennem nogle lægetjek og test, og det vil vi gerne give ham fred og ro til, fortæller instruktør Lisbet Dahl.

Hjælp er klar

Henrik Koefoed, der også trådte til under Ulf Pilgaards sygeperiode i juli, træder til på Dyrehavsbakken til og med den 31. august.

I Aalborg bliver det Niels Olsen, der overtager Ulf Pilgaards numre, når Cirkusrevyen spiller i Aalborg Kongres & Kulturcenter fra den 5.-9. september.

– Vi er utrolig glade for, at så professionelle kræfter som Henrik Koefoed og Niels Olsen, kan hjælpe os resten af sæsonen. Publikum kan derfor trygt glæde sig til nogle forrygende forestillinger – også her i slutningen af sæsonen, fortæller Cirkusrevyens direktør, Torben “Træsko” Pedersen. Ulf Pilgaard er som allerede annonceret på plakaten igen til Cirkusrevyen 2019. Han ser frem til sin 39. sæson i Cirkusrevyen, og hele revyholdet glæder sig til, at Ulf kommer stærkt tilbage til næste år.

Mavesår holder Ulf fra scenen

77-årige Pilgaard blev sygemeldt, efter at han midt i juli følte sig træt efter en forestilling.

Til BT har Ulf Pilgaard fortalt, at han lider af et mavesår, som er under behandling. Såret er formentlig udløst af noget smertestillende medicin, som har givet bivirkninger på grund af noget blodfortyndende medicin, som Pilgaard får.

Det blodfortyndende medicin skyldes, at Pilgaard tilbage i 1995 fik en kunstig hjerteklap.

Præstesøn, der blev skuespiller

Ulf Pilgaard læste oprindeligt teologi på Aarhus Universitet og var godt på vej i farens fodspor. Men Preben Kaas overtalte ham til at droppe studierne for at følge interessen for teater og blive skuespiller. Det skriver DR.

Pilgaards skuespillerkarriere tog fart i slutningen af 60’erne med både filmroller og revyopgaver. I 1968 spillede han blandet andet med i første film om forbrydertrioen Olsen Banden.

Pilgaard har altid haft en forkærlighed for satire og komik, da han elsker at få folk til at grine.

Han har været fast inventar ved Cirkusrevyen siden 1986, og har spillet sammen med Dirch Passer ad flere omgange. Blandt andet i revyklassikeren “Horoskopet”, hvor Passers improviserede dans, fik Pilgaard til at grine på scenen.

Og det var endda tiltrods for at Pilgaard normalt er den, der bliver grinet af.

Powered by Labrador CMS