TV 2 serverer kæmpe Badehotellet-overraskelse

Den gammeldags mad, gæsterne får serveret i "Badehotellet", skal seriens skuespillere nu selv lære at tilberede i det nye program "Badehotellets kokkeskole".

Udgivet Opdateret

Selv om "Badehotellet" lukker efter ti sæsoner, når sidste afsnit stryger over skærmen søndag den 28. april, er det alligevel ikke helt slut med universet.

Allerede dagen efter er der premiere på det nye program "Badehotellets kokkeskole", hvor en række af skuespillerne fra successerien kaster sig ud i klassisk dansk kogekunst som pocherede æg, pandestegt rødspætte og benløse fugle.

Det afslører TV 2 i en pressemeddelelse.

To faste lærlinge

Ulla Vejby og Merete Mærkedahl, som i samtlige sæsoner har spillet stuepigerne Edith og Otilia, er faste lærlinge i "Badehotellets kokkeskole".

I løbet af programmerne kigger også Bodil Jørgensen og Amalie Dollerup, der spiller henholdsvis den tidligere bestyrer Molly og "Badehotellets" nuværende bestyrerinde, Amanda, blandt andre forbi.

Kaninragout og vandbakkelser

I premiereafsnittet får Ulla Vejby og Merete Mærkedahl besøg af Ena Spottag, der meget apropos spiller kokken Martha i serien, og af Mia Helene Højgaard, der har spillet stuepigen Ane. Sammen skal de lære at tilberede kaninragout og vandbakkelser.

Ulla Vejby og Merete Mærkedahl, som i samtlige sæsoner har spillet stuepigerne Edith og Otilia, er faste lærlinge i "Badehotellets kokkeskole". Undervejs kigger blandt andre også Bodil Jørgensen og Amalie Dollerup forbi. (PR-foto).

Mens madhistoriker Bettina Buhl fortæller om datidens liv og kogekunst, er det den kendte tv-kok Claus Holm, der står for undervisningen bag kødgryderne.

Det gjorde noget

- Jeg blev helt stolt, da jeg så billeder fra første optagedag, hvor jeg havde kokkejakke med messingknapper på og repræsenterede et kokkefag. Normalt har jeg min skjorte og en hat, men det gjorde noget at tage fat i de gamle dyder, siger Claus Holm i pressemeddelelsen.

Selv om optagelserne til "Badehotellets kokkeskole" er i kassen, er Claus Holm fortsat med den såkaldte mormormad.

- Inspirationen blev vakt til live, og jeg har lavet pandestegt kylling med persille, mørbradgryde og bare lige tilføjet en lille smule sundhed, lyder det fra den kendte tv-kok.

"Badehotellets kokkeskole" kan ses mandag klokken 20.40 på TV 2 Fri og på TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS