Træskomanden der blev ridder

Torben "Træsko" Pedersen reddede Cirkusrevyen fra fallit, og 38 år senere gjorde dronningen ham til ridder af Dannebrog. Den 3. maj fylder han 75 år

Udgivet Opdateret

Både Bakkens Oscar og ridder af Dannebrogordenen har Torben "Træsko" Pedersen modtaget for sin indsats i Cirkusrevyen på Bakken.

Onsdag den 3. maj fylder han 75 år.

Den første modtog han i 1985 sammen med sin hustru, Sanne Pedersen, da de overtog Cirkusrevyen og reddede den fra at gå konkurs.

I dag er den Danmarks største revy, der hvert forår samler gæster fra hele landet.

Modtog ridderkorset 

Og det var også af den grund, at Torben "Træsko" Pedersen blev udnævnt til ridder af Dannebrog den 5. marts i år.

Her modtog han ridderkorset af formanden for RevyDanmark - på vegne af dronning Margrethe - for sin indsats i de første 38 år som direktør.

Ifølge Se og Hør var modtageren både stolt og meget rørt.

- Jeg er meget rørt og beæret over den store anerkendelse fra Hendes Majestæt Dronningen, både for mig selv personligt og for revybranchen, udtalte han i en pressemeddelelse.

Uddannet købmand

Torben "Træsko" Pedersen har særligt ét kendetegn, som hans kælenavn antyder. Han går nemlig altid i træsko - uanset anledningen.

Som ung blev han uddannet købmand i Buddinge, hvor han senere overtog forretningen, inden han fik gang i købmandskabet på Bakken.

Her hed den første forretning Bacon Baren, som han omdøbte til restaurant Ved Linden, og i 1973 udvidede han til hele 16 forretninger, herunder Kaffekoppen og restaurant Dyrehaven.

Skabte Korsbæk

I 2015 gik han skridtet videre, da han skabte Korsbæk på Bakken som en del af forlystelsesparken. Det blev - ligesom Cirkusrevyen - en kæmpe succes.

I det fiktive Korsbæk har de besøgende mulighed for at spise på Postgaarden og Jernbane Restauranten, ligesom de gjorde i tv-serien "Matador".

Den 13. april i år kunne Torben "Træsko" Pedersen fejre 50-års jubilæum på Bakken, hvor han i dag, ud over Cirkusrevyen og Korsbæk på Bakken, ejer ni "kørende" forretninger, blandt andet Vandrutschebanen.

Sammen med Susanne Pedersen har han døtrene Sandra og Linda Pedersen.

Torben 'Træsko' Pedersen er kendt for altid at gå i træsko. Den 3. maj fylder han 75 år. Her er han fotograferet i 2015. (Arkivfoto).
Torben "Træsko" Pedersen er kendt for altid at gå i træsko. Den 3. maj fylder han 75 år. Her er han fotograferet i 2015. (Arkivfoto).

CIRKUSREVYEN

Cirkusrevyen er Danmarks største revy, der ligger i forlystelsesparken Dyrehavsbakken nord for København. Den blev grundlagt i 1935 af restauratør Carl Pehrsson, skuespilleren Osvald Helmuth, Oscar Holst og musikeren Herman Gellin. 

Den nuværende direktør (2023) er Torben "Træsko" Pedersen. Blandt de mangeårige medvirkende er Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Niels Olsen, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS