Taler ud om alvorlig sygdom

Det så sort ud for skuespilleren Magnus Millang

Udgivet Opdateret

- Jeg troede, jeg fik et hjertestop.

Sådan lyder det fra Magnus Millang, der åbner op over for Medina i sangerindens nye podcast 'Hele Mennesker'

Skuespilleren arbejdede på højtryk for at blive færdig med serien 'Danish Dynamite', da han blev ramt af stress og angst. 

- Det blev ret heftigt. Det der med at opleve et panikanfald første gang er ret voldsomt. Jeg troede, jeg fik et hjertestop. Også fordi der var noget med den venstre arm. Jeg kunne ikke falde ned og spurgte min mor, om jeg skulle ringe efter en ambulance (...), fortæller han. 

Magnus Millang var overbevist om, at der var noget fysisk galt med ham, for han mente ikke, at han havde lavet noget, som kunne udløse stress. Og han har tidligere troet, at angst var noget, man selv kunne beslutte sig for ikke at have.

Indtil han altså selv ramt af panikanfald.

Kunne ingenting i et halvt år

Der gik seks måneder, hvor Magnus Millang ingenting kunne. Han var tømt for energi og overskud og begyndte så småt at indstille sig på, at han ikke kunne vende retur til sit arbejde som skuespiller. Han var angst for angsten. 

Men så rådede en stressecoach skuespilleren til at begynde at meditere - og det skulle vise sig at være effektivt. 

- Jeg vil sige 14 dage efter kunne jeg mærke, at jeg var blevet mig selv. Det var en ret vild oplevelse. Det var som at sidde og spille computer og få et ekstra liv. Det var en vild følelse at blive sig selv igen, fortæller han. 

Magnus Millang meditererede to gange 20 minutter hver dag i fire år.

Lysten til skuespil vendte

Efterhånden vendte lysten til at spille skuespil stille og roligt tilbage.

- Den angst jeg havde skabt for arbejde, den frygt for panikanfald og den udefinerbare bangehed, der er i angst, tog jeg med mig som følgesvend og sagde ”det er den, der har passet på mig og sørget for, at jeg ikke fik et hjertestop og kørte for langt. Det er min partner, der siger, at nu skal du passe på og sætte dig ned og hvile dig” – og da den blev det, så faldt den til ro, forklarer han.

- Jeg troede, jeg fik et hjertestop, lyder det fra skuespiller Magnus Millang, som har døjet med stress og angst.
- Jeg troede, jeg fik et hjertestop, lyder det fra skuespiller Magnus Millang, som har døjet med stress og angst.
Powered by Labrador CMS