Stort jobskifte

Den prisvindende roman "Meter i sekundet" bliver snart filmatiseret, hvor tv-værten springer ud som skuespiller i rollen som sig selv

Anders Agger har udover at lave tv-programmer også skrevet bøger. Senest har han forfattet bogen 'Kærlighed', hvor han fortæller virkelige kærlighedshistorier fra kendte og ikke-kendte danskere landet over.
Anders Agger har udover at lave tv-programmer også skrevet bøger. Senest har han forfattet bogen "Kærlighed", hvor han fortæller virkelige kærlighedshistorier fra kendte og ikke-kendte danskere landet over.
Udgivet Opdateret

Sidste år vandt Stine Pilgaards roman "Meter i sekundet" De Gyldne Laurbær.

Nu bliver bogen, der foregår i Vestjylland og i sin komiske stil portrætterer de små og store kulturforskelle i Danmark, snart filmatiseret.

Og det første navn på rollelisten er afsløret: Anders Agger, som er en karakter i bogen, skal nemlig spille sig selv i den nye komedie.

Dermed springer tv-journalisten, der er kendt fra DR-programmet "Indefra med Anders Agger", for første gang ud som skuespiller.

Det skriver Nordisk Film, der producerer filmen, i en pressemeddelelse.

Følger ung kvinde

I bogen følger man en ung kvinde, som er flyttet fra København til Vestjylland, fordi hendes kæreste og faren til deres barn har fået en stilling på den lokale højskole i Velling.

Modsat ham har hun svært ved at falde til og har en ironisk distance til den kortfattede vestjyske kultur, som hun har mange akavede sammentræf med.

Blandt andet i form af Anders Agger, som hun støder ind i i den lokale brugs.

Skydes til foråret

Virkelighedens Anders Agger har selv i mange år holdt til i det vestjyske, hvor filmen vil blive skudt i foråret.

Hella Joof har ud over sit virke som filminstruktør også arbejdet som skuespiller, lavet podcast og skrevet bøger. Herunder 'Papmaché-reglen' og 'Dage med mildhed, modgang og mirakler'. (Arkivfoto).
Hella Joof har ud over sit virke som filminstruktør også arbejdet som skuespiller, lavet podcast og skrevet bøger. Herunder "Papmaché-reglen" og "Dage med mildhed, modgang og mirakler". (Arkivfoto).

Til marts sætter multikunstneren Hella Joof sig nemlig i instruktørstolen i Ringkøbing-Skjern kommune, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg glæder mig inderligt til at filmatisere Stines vidunderlige roman. Filmen skal overdynges med smukke billeder fra Velling og omegn. Fjorden, Vesterhavet og den høje himmel, har hun tidligere sagt om projektet.

Filminstruktøren står også bag film som "All Inclusive", "Sover Dolly på ryggen?" og "Oh Happy Day".

Hvem der ellers kommer på rollelisten, vides endnu ikke.

Filmen ventes at få premiere den 2. februar næste år.

Powered by Labrador CMS