Stjerne-datter i fars fodspor

Den 13-årige stjerneskud Ester Birch Beck er datter af den erfarne skuespiller Henrik Birch, som er imponeret over datterens talent og professionalisme

Henrik Birch var med som gæst til datteren Ester Birch Beck, som var nomineret til en Bodil. - Jeg siger til Esther, at indtil videre er det bare en leg og bare for sjov, og hun har masser tid til at finde ud af, om hun vil det ene eller det andet. (Arkivfoto).
Henrik Birch var med som gæst til datteren Ester Birch Beck, som var nomineret til en Bodil. - Jeg siger til Esther, at indtil videre er det bare en leg og bare for sjov, og hun har masser tid til at finde ud af, om hun vil det ene eller det andet. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Da de danske filmkritikere i weekenden inviterede indenfor til uddelingen af årets Bodil-priser, var Badehotel-stjernen Henrik Birch blandt gæsterne.

Ikke i sit hverv som skuespiller, men som far til en af de nominerede - nemlig det unge stjerneskud Ester Birch Beck.

- Jeg prøver i virkeligheden at holde mig lidt i baggrunden, for det er jo ikke min sag eller min film. Jeg er bare med som far, fortæller Henrik Birch.

Villads fra Valby

Ester Birch Beck havde sin første filmrolle i 2015, hvor hun medvirkede i den Bubber-instruerede børnefilm "Villads fra Valby".

Sidste år havde den 13-årige stjernespire en af de bærende roller i krigsdramaet "Skyggen i mit øje".

Og den præstation imponerede altså foreningen Danske Filmkritikere, som nominerede hende i kategorien Bedste Kvindelige Birolle til årets Bodil, hvor hun dystede side om side med rutinerede navne og erfarne skuespillerinder som Sofie Gråbøl og Bodil Jørgensen.

Klar med råd

Henrik Birch står klar med gode råd, hvis der skulle være brug for det, men indtil videre har datteren helt styr på det, fortæller den stolte far.

- Jeg kan i hvert fald hjælpe hende med at styre uden om de værste faldgruber og understøtte hende i at være sig selv foran kameraet, siger han.

- Det er det, alle vi andre hele tiden kæmper med. At spille så lidt som muligt og være der så meget som muligt, og det er Esther heldigvis rigtig, rigtig god til, siger Henrik Birch.

Bodilvinder

Om hun ender med at gøre skuespillet til en levevej som ham, er endnu alt for tidligt at sige.

- Jeg siger til Esther, at indtil videre er det bare en leg og bare for sjov, og hun har masser tid til at finde ud af, om hun vil det ene eller det andet.

- Hun synes, det er sjovt indtil videre, men der er mange andre ting i tilværelsen, som man også kan lave, lyder det fra Henrik Birch.

Han vandt i øvrigt selv en Bodil i 2015 for sin hovedrolle i dramaet "Klumpfisken".

Hans datter har dog stadig en til gode, for til årets uddeling gik statuetten til Anne Sofie Wanstrup for "Hvor kragerne vender".

Powered by Labrador CMS