Specialklasse sendt væk under Mary-besøg: Lyngvild raser over “syg holdning”

Jim Lyngvild raser over at 27 elever i en specialklasse blev sendt væk, da kronprinsesse Mary kom for at indvi den nye skole.

Udgivet Opdateret

27 specialklasse-elever på den nye Aabybro Skole i Nordjylland får nu hjælp fra modekongen Jim Lyngvild efter de under indvielsen med kronprinsesse Mary i torsdags blev sendt væk denne dag og altså ikke måtte deltage i festlighederne.

10 af eleverne fik ikke noget valg og blev sendt på en tvungen udflugt. De resterende 17 elever fik selv valget om, hvorvidt de ville se kronprinsessen eller på udflugt.

Det har fået Jim Lyngvild til at rase:

– Hvad fanden er det for en syg holdning at have, skoleleder Kristina Fooken Jensen? At sende special-klasserne på udflugt for at “skærme og møde eleverne” er dog en syg holdning… Mary er NETOP – gennem Mary Fonden – specialist i børn der bliver mobbet og jeg synes det lugter af at I udelukker nogle børn fra fællesskabet. Hvor politisk korrekt du end gerne vil lyde – fordi du ved (og kan mærke) at DU har dummet dig, skriver Jim Lyngvild på Facebook.

Han vil nu give disse børn en oplevelse og inviterer dem til hygge på Ravnsborg på Fyn samt en tur i Odense Zoo.

Mor er rasende

En mor raser over skolen:

– Det er at diskriminere dem, og de bliver valgt fra på en rigtig grov måde, siger Natasja Brämer Tulstrup Holm til tv-stationen. Hun er forælder til et af de børn på Aabybro Skole, som ikke fik lov at møde kronprinsesse Mary forleden.

Skoleleder: Til børnenes eget bedste

I følge skoleder Kristina Fooken Jensen var det for børnenes eget bedste, at de blev sendt væk:
Her indvier kronprinsessen ny skole

– Jeg er ked af at høre, at det er sådan forældre oplever det på. Den måde det har været tænkt fra skolens side har været direkte modsat, nemlig en inkluderende proces ved at møde børnene med de behov, de har, forklarer skolelederen over for TV2 Nord.

Borgmester går ind i sagen

Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade går nu ind i sagen.

– Økonomiudvalget blev i mandags via en mail forsikret om at alle elever deltog i festlighederne i forbindelse med HKH Kronprinsessens besøg – præcis, som vi ønskede det politisk. Det er med stor beklagelse og skuffelse, at jeg kan konstatere, at nogle mod deres ønske ikke var med. Det har jeg bedt om en forklaring på, skriver borgmesteren på Facebook.

I videoen nedenunder forklarer Jim Lyngvild, hvorfor han er imod, at specielle børn sendes væk…



Powered by Labrador CMS