Slut med miljøsvineri: Dronningen ændrer alt

Dronning Margrethe har taget et skridt i kampen mod global opvarmning.

Dronning Margrethe er stadig travl med royale opgaver. Her ses hun i forbindelse med Folketingets åbning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

I årevis har dronning Margrethe kæmpet for at begrænse kongehusets aftryk på miljøet – og nu har regenten taget et nyt, markant skridt i den rigtige retning. I årevis har dronningen ellers taget rejser med privatfly og taget på lange sommertogter på Dannebrog, men nu laver dronningen en markant ændring.

Den 78-årige regent har nemlig besluttet, at hendes sommerresidens på Marselisborg Slot skal overgå til fjernvarme og ikke længere bruge dyre, miljøtunge oliefyr som hidtil. Siden december har renovationen været igang på Marselisborg.

Marselisborg har været i dronnings varetægt siden hun i 1967 blev gift med prins Henrik, hvor man modtog slottet i gave fra kong Frederik.

Lokalt firma bag renovationen

Det er det lokale firma A.A service og transport Danmark, der har speciale i at lukke olietanke, der har stået bag renovationen. Per Meldgaard Andersen ejer firmaet og han fastslår, at fjernvarmen er væsentlig bedre for miljøet end de gamle oliefyr, som belaster miljøet.

Det er første gang, at firmaet har lavet arbejde for kongehuset, men han har tidligere lavet arbejde for andre store virksomheder.

– Det var jo meget specielt, men vi havde lavet noget ovre i garagen på Amalienborg og noget i staldene. Vi har været på Mærsk og hos IBM, så til sidst bliver det en del af en normal dag, forklarer han til Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS