Skuespiller om Ali: -Han var min helt

Skuespilleren Liam Neeson hylder afdøde Muhammad Ali og mindes et særligt rørende øjeblik i nyt interview.

Liam Neeson glæder sig over, at han hele to gange fik lov til at møde sit barndomsidol, den nu afdøde bokser Muhammad Ali. Arkivfoto. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP
Udgivet Opdateret

Der er kun rosende ord og vendinger tilovers om den nu afdøde bokser Muhammad Ali fra Hollywood-skuespilleren Liam Neeson, der blandt andet er kendt fra sin rolle som hårdtslående helt i filmen “Taken”.

Den 63-årige nordirske skuespiller har nemlig beundret bokseren i hele sit liv, fortæller han i et interview til mediet Irish Central.

– Han var min helt, fra da jeg var en helt ung amatørbokser og skoledreng tilbage i Irland. Jeg vil aldrig glemme, da jeg hørte, at han havde besejret den uovervindelige Sonny Liston. Det var i 1964, og det var en kold, våd februar i Ballymena, fortæller skuespilleren.

Noget særligt

Og selv om den populære skuespiller i gennem sin karriere har mødt mange kendte mennesker, så vil barndomsidolet altid stå som noget helt særligt, forklarer han og beskriver den legendariske boksers karisma som usammenlignelig.

Selv fik han da også lov til at møde sit store idol to gange. Første gang var inden bokserens sidste kamp i 1981, og her fik han en autograf med hjem til sin far.

– Jeg mødte ham igen i 2011. Han var ikke i stand til at tale på grund af den fremskredne Parkinsons sygdom. Jeg lagde min hånd oven på hans og hviskede: “Jeg elsker dig”. Hans kone sagde til mig: “Han ved, hvem du er”, fortæller skuespilleren.

Premiere næste år

Liam Neeson er i øjeblikket i gang med optagelserne til filmen “Felt”, som får premiere til næste år.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS