Skuespiller i nye store problemer

I en dokumentar vist på fransk tv kommer Gérard Depardieu med en række eksplicitte seksuelle kommentarer

Udgivet

KORT RESUME: 'Væmmes' ved hans opførsel

Gérard Depardieu kan miste sit ridderskab ved den franske æreslegion. En disciplinær procedure er iværksat af Frankrigs kulturminister, Rima Abdul-Malak.

Proceduren er iværksat efter en dokumentarfilm om Depardieu blev vist på fransk tv, hvor han seksualiserede en lille pige og kom med eksplicitte seksuelle kommentarer i nærheden af en kvindelig tolk.

Rima Abdul-Malak har fordømt Depardieus opførsel som 'respektløs, uværdig og bringer Frankrig til skamme'. Hun beskriver hans kommentarer som 'fuldstændig chokerende'.

I april rapporterede Mediepart, at 13 kvinder anklagede Gérard Depardieu for enten overgreb eller voldtægt. Depardieu har afvist disse anklager.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Der vil blive iværksat en "disciplinær procedure", som skal beslutte, om skuespilleren Gérard Depardieu skal have frataget sit ridderskab ved den franske æreslegion.

Det siger Frankrigs kulturminister, Rima Abdul-Malak.

Det sker, efter at en dokumentarfilm om Depardieu blev vist på fransk tv i sidste uge.

Eksplicitte seksuelle kommentarer

I filmen vises skuespilleren under en rejse til Nordkorea i 2018.

Her kommer han med en række eksplicitte seksuelle kommentarer i nærheden af en kvindelig tolk og seksualiserer en lille pige, der ridder på en hest.

Rima Abdul-Malak siger, at Depardieus kommentarer i dokumentarfilmen var "fuldstændig chokerende", og at hun "væmmes" ved hans opførsel.

I april kunne det undersøgende medie Mediepart fortælle, at 13 kvinder anklagede Gérard Depardieu for enten overgreb eller voldtægt. (Arkivfoto).

Fordømmer hans attitude

Hun fordømmer skuespillerens attitude, hvor "intentionen er at være sjov og provokerende, men i virkeligheden er respektløs, uværdig og bringer Frankrig til skamme, fordi han er et monument inden for film i hele verden".

I april kunne det undersøgende medie Mediepart fortælle, at 13 kvinder anklagede Gérard Depardieu for enten overgreb eller voldtægt.

Det har Depardieu efterfølgende afvist.

Powered by Labrador CMS