Skandaleprins idømt fængselsdom

Voldsom adfærd får nu konsekvenser for prins Ernst August af Hanover

Udgivet Opdateret

Tyske prins Ernst August von Hanover er ifølge det britiske medie Tatler netop blevet idømt ti måneders fængsel.

Straffen, der er gjort betinget, er konsekvensen af en række knapt så flatterende handlinger prinsen stod bag i sommeren 2020.

Her præsterede han, som Kendte.dk tidligere har skrevet, af flere omgange at komme i konflikt med politiet under et ophold i sin jagthytte i Østrig.

Tvangsindlagt på psykiatrisk hospital

Såvel den 14. som den 15. juli 2020 kontaktede prinsen alarmcentralen, fordi han efter sigende havde det dårligt.

Men da politiet ankom blev han meget aggressiv mod både politi og sundhedspersonale – og begik angiveligt decideret vold.

Herefter blev prinsen anholdt og senere tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital.

Nægtede alt

Dengang nægtede han alt. Han bekræftede overfor mediet Kronen Zeitung, at han godt nok kontaktede alarmcentralen, fordi han havde det dårligt.

Men også at han blev overrasket over, at politiet dukkede op, og desuden, at han blev slået i ansigtet af en betjent.

Nu er han dog trukket i land og erkender sin brøde. Det kom frem ved domsafsigelsen.

“Jeg vil undskylde overfor alle involverede. Jeg fortryder mine handlinger og accepterer min straf,” sagde han i den forbindelse.

Bor i Monaco

Prins Ernst August blev i 1999 gift med prinsesse Caroline af Monaco, der er datter af fyrst Rainier og Hollywood stjernen Grace Kelly. Sammen har de datteren Alexandra.

Ritzau har dog tidligere skrevet, at parret ikke er blevet set sammen offentligt i årevis. Hun skulle angiveligt bo i Monaco sammen med datteren og han i Tyskland.

Ud over de ti måneders betinget fængsel indeholder dommen også et forbud mod, at den i dag 67-årige prins opholder sig i sin jagthytte de kommende 50 år.

Powered by Labrador CMS