Sikkert videre i Eurovision

Både Norge og Sverige kan ånde lettet op efter semifinalen i Eurovision. De skal kæmpe i finalen.

Kunstneren Tix repræsenterer Norge i Eurovision og kan glæde sig til at dyste i finalen lørdag aften. – Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Udgivet Opdateret

Der var finalepladser til både Sverige og Norge, da den første semifinale i det europæiske melodigrandprix blev afholdt i Rotterdam i Holland tirsdag.

Norge stiller i år op med kunstneren Tix og nummeret “Fallen Angel”. Hans kunstnernavn er en reference til den lidelse, han har kæmpet med i mange år – nemlig tics.

Sveriges vinderbud “Voices” står kunstneren Tusse bag, og det var også noget, de europæiske tv-seere kunne lide.

16 lande skulle skæres ned til 10 på aftenen, hvor blandt andet Rusland, Litauen, Aserbajdsjan og Israel skulle kæmpe. De fik også en plads i finalen sammen med Malta, Cypern, Belgien og Ukraine.

Det kunne de gøre foran et publikum – de hollandske myndigheder har nemlig givet tilladelse til, at op mod 3500 tilskuere kan lukkes ind til både generalprøver, semifinaler og til finalen, der finder sted på lørdag.

Det er cirka 20 procent af kapaciteten i Rotterdam Ahoy, hvor showet afholdes.

Skrev historie

For første gang i Eurovisions historie optrådte en deltager uden at være live på scenen.

Australiens Montaigne, der stillede op med sangen “Technicolour”, kunne på grund af coronapandemiens rejserestriktioner ikke være til stede ved showet, og optrådte derfor på video i stedet. Hun gik ikke videre til finalen.

Torsdag er det Danmarks tur til at kæmpe for en plads i finalen, når den anden semifinale finder sted i Rotterdam Ahoy. Den kan ses på DR 1 klokken 21.00.

I finalen kæmper de 10 lande fra den første semifinale, 10 lande fra anden semifinale samt de såkaldte Big Five – Spanien, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og ikke mindst værtslandet Holland.

Powered by Labrador CMS