Se med: Konen fik Mads Mikkelsens reaktion på video

Thomas Vinterberg-filmen Druk fik en Oscarstatuette ved årets uddeling. Mads Mikkelsens kone nåede at fange ægtemandens udtryk, da de opdagede, at de havde vundet

Konen fangede hans reaktion, da det gik op for Mads Mikkelsen,d a Druk havde vundet en Oscar. Foto: REUTERS/Tony Gentile/File Photo
Udgivet Opdateret

Humøret var højt, da spændingen endelig blev brudt efter et “And the Oscar goes to…” Forløsningen var helt tydelig i den lille stue, da det stod klart, at filmen Druk havde vundet en Oscar som den bedste udenlandske film.

Grundet coronarestriktioner, var det kun Thomas Vinterberg, som deltog fysisk ved oscaruddelingen. Det betød at skuespillerne måtte blive hjemme og følge uddelingen fra en Tv-skærm.

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hanne Jacobsen (@hannemj)

I skrivende stund har knap 11.000 set videoen i opslaget og adskillige har kommenteret. I kommentarsporet har også medskuespiller Magnus Milang reageret på videoen.

– Det er jo for viiiiiiildt, skriver han efterfulgt af fire virtuelle hjerter.

Faktisk var flere fra holdet samlet på Zentropa, hvor de så awardshowet. Her udbrød der ligeledes jubel, da det stod klart, at “Druk” havde vundet en Oscar.

Mads Mikkelsen valgte dog ikke at deltage i den fest, og afholdt i stedet festlighederne i privaten.

Rørende tale

I kommentarsporet til videoen kommentere flere, at Thomas Vinterbergs tale var smuk og rørende. For ikke nok med, at talen kom til at handle om filmen, han står bag, den kom også til at handle om hans datter, som han mistede lige da optagelserne til filmen var gået i gang.

– Fire dage inde i optagelserne skete det umulige. En ulykke på motorvejen fratog mig min datter. Nogen kiggede på en mobiltelefon. Og vi savner hende og vi elsker hende, sagde han ifølge The Independent.

Faktisk skulle datteren have været med i filmen og to måneder forinden, havde hun skrevet et brev til sin far, hvor hun roste filmen i høje toner.

– Og hvis nogen tør tro, at hun er her med os på en eller anden måde, vil du kunne se hende klappe i hænderne og juble med os. Vi endte med at lave denne film til hende – som hendes monument, fortæller han i talen i følge mediet.

“Druk” er den ottende danske film, der vinder akademiprisen, og sidst det skete var i 2013, hvor filmen Helium af vandt prisen som Bedste Kortfilm.

Powered by Labrador CMS