Se billederne: Kronprinsesse rørt til tårer ved helt speciel begivenhed

Den norske kronprinsesse Mette-Marit blev meget berørt ved uddelingen af Nobels fredspris mandag.

Kronprinsesse Mette-Marit fældede en tåre, da Nobels Fredspris mandag blev uddelt på Rådhuset i Oslo. KLIK FOR FLERE BILLEDER FRA PRISUDDELINGEN. (Berit Roald / NTB scanpix via AP)
Kronprinsesse Mette-Marit fældede en tåre, da Nobels Fredspris mandag blev uddelt på Rådhuset i Oslo. KLIK FOR FLERE BILLEDER FRA PRISUDDELINGEN. (Berit Roald / NTB scanpix via AP)
Udgivet Opdateret

Lægen Denis Mukwege fra DRCongo brugte mandag sin tale ved uddelingen af Nobels fredspris til at tale om seksualiseret vold.

Sammen med den irakiske menneskerettighedsforkæmper Nadia Murad er han modtager af prisen for 2018.

Ved uddelingen af prisen på rådhuset deltog også norske kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Især sidstnævnte blev tilsyneladende rørt over prisvindernes barske historie og måtte knibe en tåre, skriver det norske medie VG.

Det fremgår også af billederne fra begivenheden, som du kan se i galleriet ovenfor.

Dedikerer pris til ofre

Denis Mukwege og Nadia Murad modtager prisen for deres kamp mod seksualiseret vold anvendt som våben i krig og væbnede konflikter.

Denis Mukwege har som læge viet sit liv til at tale ofrenes sag. Nadia Murad er vidnet, som har fortalt om overgreb mod sig selv og andre, hed det i oktober i begrundelsen fra den norske Nobelkomité.

– Jeg dedikerer denne pris til alle ofre for seksualiseret vold rundt om i verden, siger Denis Mukwege mandag i sin tale i Oslo.

– Det er med ydmyghed, at jeg står foran jer i dag (mandag, red.) for at give en stemme til ofrene for seksualiseret vold i væbnede konflikter og give mine landsmænd håb, siger han.

Denis Mukwege blev født i 1955 og blev uddannet som læge i Burundi.

Mukwege har brugt en stor del af sit liv på at hjælpe ofrene for seksualiseret vold i DRCongo, hvor han sammen med sit team har behandlet tusindvis af ofre.

Powered by Labrador CMS