Saveus drømmer stort: Satser på at slå igennem i udlandet

Efter bandets succes i Danmark kigger Saveus nu mod USA, Tyskland og resten af Skandinavien.

Grøn Koncert 2019. Saveus med Martin Hedegaard i front på Nova Scenen i Valbyparken under årets sidste Grøn Koncert søndag 28. juli 2019. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

De har åbnet Orange Scene på Roskilde Festival, hittet med numre som “Levitate me” og “Everchanging” og spillet et hav af festivalkoncerter i Danmark.

Saveus har fået stor succes herhjemme, men på det seneste er en gammel drøm begyndt at rumstere i hovedet på frontmand, Martin Hedegaard, og de tre andre bandmedlemmer.

En drøm om at slå igennem i udlandet.

– Det er helt klart et mål for os, og noget vi stræber efter, fortæller Martin Hedegaard.

– Vi fokuserer på at få vores musik derud, hvor der er mennesker, der vil høre den, og vi kan se, at musikken allerede er rejst rundt i Skandinavien og til USA og Tyskland, som er oplagte lande for os at kigge imod.

– Så det er et spørgsmål om at starte det op. Det er ligesom, når et firma skal bevæge sig uden for landets grænser – man skal finde nogen at arbejde sammen med, og vigtigst af alt skal man finde de rigtige samarbejdspartnere, som forstår projektet, siger Martin Hedegaard.

Egentlig er tanken om at pakke instrumenterne sammen og sætte kurs mod udlandet ikke ny for Saveus.

Vejen er banet

Bandet skrev allerede i 2017 kontrakt med det amerikanske pladeselskab Island Records, før de overhovedet havde indspillet deres debutalbum.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men selv om drengene følte sig beruset af tanken om at slå igennem i USA, besluttede de sig alligevel for at blive hjemme.

– Mens vi var i gang i USA, kom vores DR3-dokumentar ud herhjemme, og vi oplevede lige pludselig, at vi kunne trække virkelig mange mennesker til vores festivalkoncerter i Danmark, fortæller Martin Hedegaard.

– Det betød, at vi ændrede fokus, i forhold til hvor vi gerne ville være. Vi var så glade og stolte over alt det, der skete i Danmark, at vi blev nødt til at fokusere vores opmærksomhed på ét sted.

Hvad står Saveus for?

Samtidig følte Saveus-frontmanden, at der stadig var meget, han skulle nå at lære, før bandet tog skridtet og rejste over Atlanten. Blandt andet at turde stole på sig selv og sine visioner for musikken.

– Der er nogle essentielle ting i at turde sige fra og vide, hvad man vil, og hvad ens musik står for. Hvis man rejser ud for tidligt, risikerer man at gøre noget for andres skyld – for eksempel hvis ens pladeselskab presser en til nogle ting, som man ikke har sig selv med i.

– Derudover skulle vi have mere erfaring med at løfte tunge koncerter, som der kommer til at være mange af, hvis vi skal til udlandet, så det var også vigtigt at være rustet til, siger han.

Den erfaring har Saveus nu fået.

Kæmpe koncerter

Sidste år udgav de deres debutalbum, “Neuro”, og åbnede Orange Scene på Roskilde Festival.

I år har bandet blandt andet spillet på Northside i Aarhus og det tager lige nu rundt i hele landet og optræder på Grøn.

Derfor er de nu begyndt at drømme igen.

– Vi har lært, at det er meget godt at tage én udfordring ad gangen. Nu står vi her i 2019, hvor vi på en meget sundere måde – og med større selvtillid – kan begynde at sigte mod et udenlandsk publikum, fordi vi musikalsk set har fundet ud af nogle ting om os selv, siger Martin Hedegaard.

Powered by Labrador CMS