Sådan lever disse kendte med deres misbrug

Alkoholmisbrug kan være et tabu. Men gør man op med det, kan man hjælpe sig selv og andre.

Udgivet Opdateret

Har du et alkoholproblem, eller kender du en, der har? Det tabu kan være svært at tale om, men man bør gøre det, om ikke andet så for ens nærmestes skyld.

Lever børn sammen med en alkoholiker, risikerer alle at lide på hver sin måde under alkoholen. Sundhed.dk skriver, at børn risikerer at blive præget af livet i et hjem med et for højt alkoholforbrug til en grænse, hvor de selv risikerer at blive afhængige senere i livet. Men det er ikke det eneste, børnene risikerer.

Risikerer flere lidelser

Politiken skriver, at mennesker, der er vokset op med forældre, der drikker for meget, risikerer at blive ramt af en række lidelser senere i livet. Politiken har talt med ph.d. i psykologi Helle Lindgaard om emnet, og hun fortæller, at listen over potentielle lidelser er lang.

Blandt lidelserne er både angst, depression, stress, selvmordstendenser, spiseforstyrrelser, selvskadende adfærd, svære søvnproblemer, koncentrationsproblemer og lavt selvværd, skriver Politiken.

Kendte danskere der har drukket for meget

140.000 danskere er ifølge Sundhed.dk afhængelige af alkohol, og de kan med andre ord ikke stoppe deres forbrug uden behandling. Blandt dem lever, og har der levet, flere kendte danskere, der har afhjulpet det tabu, det kan være at tale om alkoholproblemer, ved netop at tale om det.

For nogle af dem havde alkoholmisbruget store konsekvenser, og deres fortællinger kan være med til at overbevise andre om, at der findes et andet liv, et liv uden alkohol. Du kan i galleriet læse om de kendte alkoholikere, der har forholdt sig til problemet og valgt at tale om det.

Kilder:
BTEuromanAlt for damerneBTFemina

Powered by Labrador CMS